9.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Drogiran udario djevojčicu na pješačkom

BANJALUKA – Rade Sovilj (37) iz Banjaluke uhapšen je zato što je drogiran vozeći „reno megan“ na pješačkom prelazu u banjalučkoj Karađorđevoj ulici udario i nanio teške povrede djevojčici V. M. (11).

U banjalučkoj policiji su rekli da je uviđajem nakon nesreće, koja se dogodila u ponedjeljak oko 13 časova, utvrđeno da je uhapšeni automobilom upravljao pod dejstvom kanabisa, piše Glas Srpske.

Kako je potvrdio naš izvor blizak istrazi, u trenutku nesreće Sovilj je bio toliko „naduvan“ da se u jednom trenutku nije mogao ni sjetiti kako je i gdje udario djevojčicu.

Prema njegovim riječima, djevojčica je prije nesreće bila u pekari i kad je krenula da pređe ulicu, na nju je naletio Sovilj koji je vozio automobilu velikom brzinom.

– Čim je djevojčica stala na pješački prelaz on ju je zadnjim dijelom automobila udario i oborio na zemlju. Poslije toga on je produžio nekih 50-100 metara, a potom se vratio na mjesto nesreće – rekao je izvor.

Jedan od očevidaca nesreće ispričao je da Sovilj kada je izašao iz automobila tresao, a da je djevojčica jaukala i govorila da je boli noga.

– Izbjegnuta je veća nesreća jer osim djevojčice još desetak njenih vršnjaka bilo je tu – rekao je očevidac i dodao da je u toj grupi bio i brat povrijeđene djevojčice.

– On ju je podigao, a Hitna pomoć je došla za 15 minuta – rekao je jedan očevidac.

Sovilj je odranije poznat policiji kao osoba sklona korišćenju narkotika, a prije deset godine osuđen je na osam godina zatvora zbog razbojništva i ubistva iz nehata. On je sa još tri osobe učestvovao u razbojništvu kojom prilikom je ubijena Radmila Budić. Oni su tada ušli u stan i odmah je napali i oborili na krevet i preko usta joj stavili ljepljivu traku i zatim je zavezali za radijator i udarali nogama i rukama. Prekomjeran bol, strah i zadobijene povrede imale su za posljedicu pogoršanje zdravstvenog stanja, infarkt srčanog mišića i smrt starice.

O nesreći je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, a poslije kriminalističke obrade Sovilj je pušten na slobodu i protiv njega će biti podnesen izvještaj zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja.

Povrede

Poslije nesreće djevojčica je sa teškim povredema prevezena u Univerzitetsku bolnicu Klinički centar Banjaluka, gdje je zadržana na liječenju.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi su rekli da je pacijent imala prelom lijeve potkoljenice, da je odmah operisana i da se dobro oporavlja.

Zahtjev

Mještani Karađorđeve ulice ističu da se na mjestu gdje je u ponedjeljak udarena djevojčica i ranije dogodio veliki broj nesreća.

– Iz oba smjere vozači se kreću velikom brzinom, a na samo dva-tri metra od pješačkog je dozvoljeno preticanje. Zbog toga tražimo da se u blizini ovog prelaza postave „ležeći policajci“ kako bi vozači morali usporiti – rekao je jedan od mještana.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se