8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Dolazi novi snježni talas, sedmoro mrtvih

NJUJORK – Zapadni dio američke savezne države Njujork priprema se za novi talas snježnih padavina nakon što je oluja zahvatila oblast Velikih jezera usljed koje je poginulo najmanje sedam ljudi.

Meteorolozi najavljuju nove snježne padavine u dijelovima oblasti Iri u koju spada i Bafalo, drugi po veličini grad u državi Njujork.

Vožnja je zabranjena na brojnim saobraćajnicama, a zatvoren je autoput duž jezera Iri i Ontario.

U pojedinim dijelovima debljina snježnog pokrivača rasla je 13 centimetara na čas, dok je u okolini bilo samo nekoliko centimetara.

Meteorolozi ističu da je neuravnoteženost snježnih padavina tipična za takozvani jezerski efekat, kada se hladan vazduh kreće preko relativno toplih Velikih jezera, privlačeći vlagu i izbacujući snijeg na kopno.

Gradonačelnik Bafala Bajron Braun izjavio je da je juče uklonjeno 5.000 tona snijega.

Snježni talas u SAD-u (2)Guverner države Njujork Endrju Kuomo proglasio je vanredno stanje u deset oblasti, a angažovana je Nacionalna garda za pomoć ugroženim.

U južnom dijelu Bafala, grtači su pristizali u pomoć pacijentima i blokiranim vozačima na putevima.

Najmanje sedam smrtnih slučajeva prijavljeno je usljed obilnih snježnih padavina. Policija oblasti Iri saopštila je da je 46-godišnji muškarac pronađen mrtav u svom automobilu zatrpanom ispod 4,6 metara snijega. Jedna osoba poginula je u saobraćajnoj nesreći, a tri su preminule zbog problema sa srcem.

U Nju Hempširu je jedna osoba poginula u saobraćajnoj nesreći uzrokovanoj lošim vremenskim uslovima.

Nisu poznati detalji o sedmom smrtnom slučaju.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se