5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Đoković u pohodu na London

Prvi teniser svijeta Novak Đoković večeras (21 čas) počinje odbranu titule na ATP finalu, a prvi rival u londonskoj „O2 areni“ biće mu Marin Čilić iz Hrvatske.

U dosadašnjih 11 međusobnih duela slavio je Nole. Osim te činjenice, dodatno samopouzdanje sprskom teniseru daje činjenica je u dvorani nanizao 27 pobjeda.

„Protekle dve godine sam osvajao turnir u Londonu i imam razlog da verujem da ću isto učiniti i ove. Ovo je poslednji turnir u sezoni, igra najboljih osam igrača na svetu i po tome je jedinstven. Svaki meč u grupi je kao da igrate finale ili polufinale grend slema“, rekao je Đoković.

Posljednji turnir sezone je veoma važan za Noleta. Osim borbe za titulu, u Londonu se odlučuje o prvom mjestu na ATP rang-listi. Đoković vodi sa 10.010 bodova, ima 1.310 više od drugoplasiranog Rodžera Federera, pa mu, ne gledajući rezultate Švajcarca, trebaju tri pobjede kako bi u 2015. godinu ušao kao najbolji na svijetu.

Ukoliko Novak osvoji titulu, biće mu to četvrta na završnim turnirim, a treća uzastopna, po čemu bi postao prvi teniser nakon Ivana Lendla (od 1985. do 1987. godine) kojem je to pošlo za rukom.

„Osećam se sjajno i nalazim se u dobroj formi. Nakon osvajanja Vimbldona bio sam emotivno ispražnjen i teško mi je bilo da se vratim na pobednički put. Turnir u Londonu je kruna svakog tenisera“, istakao je Đoković.

Velika očekivanja u Londonu ima i debitant Marin Čilić.

„Ne želim biti samo sudionik, ovo je turnir za koji se igra cijele sezone. Kad je na jednom mjestu toliko kvalitetnih igrača, jasno je da će mi to pomoći u daljem napretku“, istakao je hrvatski teniser.

Sa Đokovićem i Čilićem u A grupi su Švajcarac Stanislas Vavrinka i Čeh Tomaš Berdih, dok su u B grupi Rodžer Federer iz Švajcarske, Japanac Kei Nišikori, Britanac Endi Mari i Miloš Raonić iz Kanade. Dva najbolje plasirana tenisera iz grupa unakrsno će se sastati u polufinalu. Svaka pobjeda u okviru takmičenja po grupama nosi 200 bodova, pobjeda u polufinalu 400 bodova, a trijumf u finalu vrijedi 500 bodova.

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se