1.4 C
Zvornik
23. април 2024.

Đoković: Našao sam odgovor za Čilićev servis

LONDON – Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je poslije briljantne partije i trijumfa protiv Marina Čilića da je našao odgovor za servis protivnika i da je to presudilo u neočekivano lakoj pobjedi.

Đoković je furiozno započeo odbranu titule na završnom turniru sezone u Londonu savladavši Čilića ubjedljivo u dva seta (6:1, 6:1) nakon nepun sat igre.

„Odigrao sam veliki meč, bio je to moj zaista sjajan nastup. Marin kao pobednik US Opena ima mnogo samopouzdanja, ali uspeo sam da neutrališem njegov servis i da mnogo loptica vratim u igru, a to je bio deo taktike. Treniram, trudim se da popravim ritern, kao i servis, a to su elementi u igri na koje mogu da se oslonim i koji su korisni u mečevima protiv sjajnih servera“, izjavio je Đoković, a prenosi Bi-Bi-Si.

Srpski teniser potpuno je dominirao u duelu sa Čilićem postigavši 11. pobjedu u isto toliko dosadašnjih međusobnih okršaja.

„Nisam igrao ovde 12 meseci, divno je vratiti se. Zaista sam imao sjajan meč“, kazao je srpski as, a na pitanje kako provodi vrijeme u Londonu odgovorio je da nastoji da što više bude na otvorenom.

„Trudim se da provedem neko vreme u parku sa mojim malim psom. Nažalost, moja porodica, moja supruga i beba, nisu ovde i neću ići u bar ili u pab, ako je to ono što ste mislili“, rekao je Đoković.

Poslije meča Đoković dugo nije izlazio iz O2 Arene, dijelio je autograme i fotografisao se sa brojnim navijačima, a Bi-Bi-Si navodi da je u tom druženju „proveo više vremena nego osvajajući prvi set protiv Čilića“.

Đoković je napravio korak bliže odbrani prvog mjesta na svjetskoj rang listi, a osiguraće je ukoliko ostvari još dvije pobjede na londonskom turniru.

Njegov naredni protivnik u srijedu je Stanislas Vavrinka, koji je ranije danas u prvom meču A grupe istim rezultatom slavio protiv Tomaša Berdiha (6:1, 6:1).

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se