3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Dejan Stanković postaje novi selektor Srbije

Proslavljeni srpski fudbaler Dejan Stanković biće selektor Srbije, nezvanično saznaje B92, a reprezentaciju će na meču sa Grčkom voditi Radovan Ćurčić.

Čurćić, inače selektor mlade reprezentacije Srbije, trebalo bi da bude prelazno rešenje, a Stanković će, ukoliko dođe do dogovora, debitovati na klupi ’Orlova’ na meču sa Portugalom u martu.

Stanković je prvi pik Fudbalskog saveza Srbije i iako nije još donijeta konačna odluka, iz opravdanih razloga, pošto kasnije tokom dana igra oproštajni meč u dresu Crvene zvezde, vjeruje se da je to pravo dugoročno rješenje za srpski tim, prenosi B92.

Stankoviću bi to trebalo da bude prvi posao prvog trenera u karijeri, a do sada je obavljao funkciju pomoćnika u Udinezeu.

Bivši kapiten reprezentacije Srbije u karijeri je igrao za tri kluba – Crvenu zvezdu, Lacio i Inter. Najduži period proveo je u dresu ’nerazura’, čije boje je branio od 2004. do 2013. godine, a u njemu je i završio igračku karijeru prošle godine.

Stanković je za reprezentaciju odigrao 103 meča, po čemu je rekorder, i 15 puta se upisivao u strijelce.

Pravi oproštaj od aktivnog igranja fudbala Stanković nije imao, ali će ga na neki način dobiti od 17 časova u dresu Crvene zvezde protiv Udinezea. Stanković će ponjeti kapitensku traku ’crveno-bijelih’, a poslije tog meča trebalo bi da budu jasniji njegovi planovi po pitanju reprezentacije.

„Orlovi“ su bez selektora ostali u subotu, kada je ostavku poslije poraza od Danske podnio Dik Advokat. Pod njegovim vođstvom, Srbija je zabilježila jednu pobjedu, dva remija i jedan poraz, ali treba napomenuti da je taj jedini trijumf nad Albanijom službenim rezultatom.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se