23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Bijeljina tone u dugove i u mrak

BIJELJINA – U Bijeljini je za proteklih 15 dana zbog duga gradske uprave za struju, koji je premašio 300.000 KM, isključeno 70 odsto javne rasvjete.

Direktor „Elektro-Bijeljine“ Zlatan Lazarević rekao je Srni da su isključenja počela nakon što se gradska vlast oglušila o opomenu za tri neplaćena računa, a ćutanje administracije nastavljeno je do danas.

„Dug sa očitanjem za oktobar raste za još 50.000 KM, uplata nije bilo, a niko od gradskih čelnika nije došao ni da razgovara o načinu izmirenja dugovanja“, kaže Lazarević.

On ističe da je, umjesto lokalne vlasti, „Elektro-Bijeljina“ pokazala društvenu osjetljivost i odgovornost prema građanima i prespajanjima obezbijedila da u gradu rade semafori, da su osvijetljene ulice oko osnovnih i srednjih škola, čak i gradski stadion kako se ne bi ugrozio takmičarski status Fudbalskog kluba „Radnik“.

„Mi smo prodavci struje, ali smo i građani Bijeljine, roditelji i odgovorni ljudi i koliko je do naših krajnjih mogućnosti obezbjeđujemo da nebriga gradske vlasti ne uzrokuje veće ugrožavanje života u gradu“, istakao je Lazarević.

U gradskoj upravi Srni je rečeno da je danas uplaćeno 50.000 KM za struju potrošenu na ime javne rasvjete.

Šef gradskog Odsjeka za stambeno-komunalne poslove Sreten Maksimović kaže da je dugovanje time svedeno na 197.000 KM, zaključno sa septembrom.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić ranije je rekao novinarima da su dugovanja nastala u vrijeme rebalansa lokalnog budžeta koji je u deficitu.

Direktor „Elektro-Bijeljine“ na ovakvo opravdanje odgovara da se iz budžeta uredno plaćaju računi za struju gradske kuće i Centra za kulturu, čime se čuva udobnost administracije, a dug se prebacuje na građane Bijeljine koji ostaju u sve većem mraku.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se