8.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Bez Džeke na Izrael?

Edin Džeko obaviće u ponedjeljak detaljne ljekarske preglede u Sarajevu, nakon čega će se znati ozbiljnost povrede i hoće li biti na raspolaganju selektoru Safetu Sušiću u narednoj važnoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Izraela.

Napadač fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon samo nekoliko minuta provedenih u igri u subotu naveče morao je napustiti teren na utakmici svog Mančester Sitija protiv QPR-a. U igru je ušao u 64. minuti zamijenivši Fernandinja, ali je četiri minute kasnije morao u svlačionicu žalivši se na bolove lista noge, odnosno mišića, javljaju Nezavisne novine.

„Znao sam još prošle sedmice da je Džeko povrijeđen. Zbog problema sa listom noge od trenera Pelegrinija je tražio da ne igra protiv QPR-a. Ipak, rezultat nije išao u prilog Sitiju pa su morali rizikovati sa Džekom“, kazao je Sušić.

Selektor je odmah zadužio ljekarski tim „zmajeva“ i doktora Reufa Karabega da stupi u kontak sa kapitenom, koji je danas doputovao u Sarajevo.

„Teško je govoriti o ozbiljnosti povrede. Čekaćemo rezultate magnetne rezonance. Treba da znamo da li je riječ o istegnuću ili je pukao mišić“, rekao je Sušić, koji je zbog povrede ranije ostao i bez napadača Vedada Ibiševića.

Ipak, rezervni plan nema. Ostaje pri stavu da ne namjerava slati dodatne pozive bez obzira na to hoće li „dijamant“ biti spreman za meč u Haifi 16. novembra ili ne.

„Plan je sastaviti ekipu od igrača koji su na spisku i zdravi. Ukoliko Džeko bude spreman, idemo po sva tri boda, u protivnom treba ići u Izrael i ne izgubiti“, objasnio je Sušić.

Planom priprema okupljanje reprezentacije zakazano je u utorak, a prva dva treninga dan kasnije. I sam Džeko potvrdio je da će se bez obzira na sve pojaviti u Trening centru N/FS BiH u Zenici.

„Edin će se pojaviti na okupljanju reprezentacije BiH, a tek nakon magnetne rezonance, koja je zakazana za ponedjeljak, bit će poznata težina njegove povrede. On je već došao u Sarajevo, ne želimo unaprijed ništa govoriti, ali nadamo se najboljem“, potvrdili su danas iz Džekinog PR tima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se