12.4 C
Zvornik
16. април 2024.

SNSD-DNS-SP o formiranju vlasti

BANJALUKA – Razgovori o formiranju skupštinske većine u RS vode se na sve strane, a sve bi moglo da bude poznato poslije današnjeg sastanka lidera koalicije SNSD-DNS-SP, koji bi trebalo da ozvaniče prošlosedmični dogovor o uspostavljanju vlasti.

Lideri SNSD-a Milorad Dodik, DNS-a Marko Pavić i SP-a Petar Đokić danas bi trebalo da se sastanu u Brčkom i definišu zajedničku politiku, nakon čega će biti riječi o podjeli pozicija u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti. Ove tri stranke jedine su u RS postile konkretan dogovor o formiranju vlasti, nakon što su u petak u Zvorniku utvrdili da postoji visok stepen saglasnosti, piše današnji Glas Srpske.

SDS i radikali

Načelni dogovor pokušao je „minirati“ SDS, ponudivši Đokiću poziciju mandatara, ukoliko se prikloni Savezu sa promjene. Predsjednik SDS-a Mladen Bosić razgovarao je juče i sa predsjednikom SRS-a Draganom Đurđevićem. Radikali su u koaliciji koju predvodi DNS, a sa Bosićem nije postignut konkretan dogovor već je samo zaključeno da će razgovori biti nastavljeni.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se