9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Zvornik na nogama, stižu komšije

Ovih dana fudbal je jedna od centralnih tema, o kojoj se priča u gradu na Drini. Jedan od razloga je izuzetno vrijedna pobjeda Drine u gostima nad Čelikom, koja je Zvorničanima, omogućila plasman u sredinu tabele i mirnije igre u nastavku Premijer lige, a drugi je što u nedelju u goste stiže ekipa Slobode iz Tuzle.

I ranije su utakmice Drine sa Tuzlacima, privlačile pažnju pa je tako i sada. Samo pedesetak kilometara od Tuzle do Zvornika, će biti razlog da na utakmicu dođe dosta ljubitelja fudbala iz grada uglja i soli, ali i iz obližnjih gradova.

U redovima Drine vlada radna atmosefera, kako bi se komšije dočekale u što boljem raspoloženju. Potvrđuje to i Aleksandar Kikić, jedan od najiskusnijih igrača Drine.

– Bodovi koje smo donijeli iz Zenice su veliki kao kuća jer su nas udaljili od ekipa iz dna tabele. Međutim, među nama nema nikakve euforije. Naprotiv, radimo kao da i nismo pobjedili Čelika. Očekuje nas teška utakmica protiv Slobode, koja ne postiže rezultate adekvatne vrijednosti tima. Došlo je i do smjene na čelu šefa stručnog štaba, što može da donese “šok” u ekipu u pozitivnom smislu. Sigurno će Portugalac razmrdati ekipu i unijeti im samopouzdanje, rekao nam je Kikić.

On očekuje dobru posjetu jer i Sloboda će imati svojih pristalica na stadionu Drine.

– Ukoliko bude dobro vrijeme, očekuje se više od dvije hiljade gledalaca, što bi bio rekord na našem stadionu. Osim Tuzlaka, biće sigurno i dosta navijača sa obe obale Drine, nadam se više naših nego Slobodinih. Pozivam naše navijače da dođu u što većem broju, a mi im obećavamo da ćemo dati sve od sebe da zabilježimo još jednu pobjedu, dodaje Kikić.

U redovima Drine nema povređenih ni kažnjenih igrača, pa će trener Dragan Mićić, moći da izvede najjači tim protiv Slobode.

Drago Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se