8.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Zvornička Organizacija slijepih obilježila Svjetski dan bijelog štapa

ZVORNIK – Zvornička Organizacija slijepih, prigodnim aktivnostima, obilježila je juče Svjetski dan bijelog štapa.

– S obzirom na finansijske mogućnosti, mi smo danas upriličili odigravanje šahovskih mečeva, posjetu našoj audio–braj čitaonici, te druženje našeg članstva i naših prijatelja. Takođe smo u Opštinskoj upravi Zvornik imali prijem i sastanak sa šefom kabineta načelika opštine Dušicom Savić i načelicima odjeljenja za finasije Bojanom Ivanovićem i za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milanom Cvijetinovićem – rekao je Ljubinko Rebić, predsjednik Organizacije slijepih.

On je istakao da su na sastanku predstavnici organizacije prezentovali aktivnosti koje su realizovali u ranijem periodu, te ono što do kraja ove i u narednoj godine očekuju od Opštinske uprave. Dodao je i da su dobili obećanje da će se iznaći mogućnosti za povećanje stavke namijenjene ovoj organizaciji.

Savićeva je ocijenila da sa Organizacijom slijepih, kao jednom od organizacija koje djeluje na području naše opštine, Opštinska uprava ima zaista dobru saradnju.

– Trudimo se da pomognemo u okviru mogućnosti koje budžet opštine dozvoljava, trudimo se da izađemo njihovim zahtjevima uvijek kada je to moguće i pokažemo posebno razmijevanje za ovu kategoriju naših sugrađana – istakla je Savićeva napomenuvši da je jedan od zaključaka današnjeg sastanka da se nastavi sa dosadašnjom saradnjom.

Zvornička organizacija slijepih broji oko 150 članova i kroz rad realizuju sportske, kulturne i druge aktivnosti.

– Naša čitaonica radi već treću godinu i pohvalio bih saradnju sa gradskom bibliotekom koja je svakodnevno na usluzi slijepima i u čijim prostorijama je otvorena čitaonica – rekao je Rebić.

On je najavio da će krajem ovog mjeseca, u Domu omladine biti organizovano Književno veče pod nazivom „Poezija, svjetlost slijepih“ čiji su pokrovitelji Ministarstvo prosvjete i kulture i Opština Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se