18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Žrtvu pronašao putem Fejsbuka

Prema priči prijatelja i poznanika ubijene Ivane Podrščić, Darko Kostić je žrtvu poznavao preko sestre Nikoline, sa kojom je bio prijatelj na Fejsbuku.

Kako „Novosti“ saznaju, zločinac je donedavno bio u vezi sa izvjesnom maloljetnom Snežanom iz Batajnice, prijateljicom Ivanine sestre. Najvjerovatnije po toj liniji je i došao do Ivane i iskoristio njenu naivnost.

Drugovi ubijene djevojčice šokirani su onim što se dogodilo.

’’Ivana je bila divna drugarica, požrtvovana i uvek spremna da pomogne prijateljima u nevolji’’, vidno potresen ispričao je M. P. iz OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta“. ’’Ali, kad je ona bila u nevolji malo ko je hteo njoj da pritrči u pomoć. Svi smo znali u kakvim uslovima i sredini živi, koliko pati i kako na sve moguće načine nastoji da izađe iz problema’’, kaže on.

Njena drugarica, međutim, ističe da Ivana nije našla pravi put za „bolji život“:

’’Ivana nije volela da uči, imala je dve jedinice i trebalo je da ide na popravni u avgustu. Iz novina sam saznala da je letos otišla od kuće, navodno u provod. Međutim, kada se prvog septembra nije pojavila u školi, prvo sam pomislila da je pala na popravnom i da će ponoviti razred’’, priača drugarica.

Osumnjičenom pritvor od 30 dana

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Darku Kostiću.

Dežurni sudija za prethodni postpak odredio je Kostiću pritvor zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da bi pustanjem na slobodu ometao istrazni postupak uticajem na svjedoke koji treba da budu saslučani, kao i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti izvršenje krivičnog dela, navodi se u informaciji Višeg suda.

Darko Kostić je višestruki prestupnik povratnik.

Novosti online

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se