5.4 C
Zvornik
25. април 2024.

Zmijanjac: prvi potez biće vraćanje nadležnosti

BANJALUKA – Kandidat Stranke pravedne politike za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Goran Zmijanjac poručio je da će njegov prvi potez, ukoliko bude izabran, biti vraćanje svih 68 nadležnosti koje su prenesene sa Republike Srpske na BiH.

„Za prenošenje nadležnosti sa Srpske na BiH odgovorni su neozbiljni političari koji su tim potezom pokazali da ne rade u interesu svoje zemlje i naroda, već kako bi zadovoljili svoje lične ambicije“, izjavio je Zmijanjac na predizbornoj tribini u Brčkom.

On je dodao da BiH treba da ima vojnu neutralnost, zbog svega što se na ovim prostorima dešava, saopšteno je iz Stranke pravedne politike.

„Ako SPP dobije dovoljan nivo povjerenja građana, o pristupu Evropskoj uniji i NATO nećemo odlučivati, a da o tome ne pitamo građane. To je tako važno pitanje da o njemu može i treba da odluči samo narod Republike Srpske na referendumu“, naglasio je Zmijanjac.

Kandidat ove stranke za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Risto Lugonjić osvrnuo se na probleme u Brčko distriktu gdje je kao jedan od primjera „loše i neodgovorne politike“ naveo slučaj majskih poplava i nastradalog stanovništva od kojih su neki još nezbrinuti i smješteni u salama škola.

Kandidat SPP za Parlamentarnu skupštinu BiH Slobodan Pejkić istakao je da će se zalagati za dovođenje stranih investicija, za umanjenje poreza i razvoj proizvodnje, za reformu obrazovanja, pravedniju raspodjelu ambasadorskih i diplomatsko-konzularnih mjesta, za racionalnu raspodjelu nepokretne vojne imovine, kao i za očuvanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se