18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Vučureviću svi glasovi koje je eventualno dobio

SARAJEVO – Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda BiH djelimično je uvažilo žalbu Slavka Vučurevića, kandidata PDP-a za Narodnu Skupštinu RS, i poništilo raniju odluku CIK-a kojom je Vučurevićevo ime bilo skinuto s kandidatske liste za ovo zakonodavno tijelo.

Odluka Suda BiH je konačna i ona znači da Vučurevićevu pripadaju svi glasovi koje je eventualno dobio na opštim zborima održanim 12. oktobra.

„CIK je odluku o kažnjavanju Vučrevića zbog uvredljivog govora na skupovma u Nevesinju i Trebinju donio 8. oktobra i njegovo ime fizički nije moglo biti izbrisano s liste do izbora tako da su birači mogli glasati za njega. Da je Sud BiH u potpunosti odbio žalbu Vučurevića i potvrdio odluku CIK-a, Vučurević ne bi dobio poslanički mandat, bez obzira na to koliko je glasova dobio“, objašnjeno je u Centralnoj izbornoj komisiji BiH (CIK).

Zbog govora mržnje i uvreda iznesenih na račun kandidata SNSD-a Željke Cvijanović, Milorada Dodika i Igora Radojičića, CIK je Vučurevića kaznio i novčanom kaznom od 3.000 a njegovu stranku PDP sa 6.000 KM.

Vijeće Apelacionog odjela Suda BiH potvrdilo je ovaj dio odluke CIK-a pa će Vučurević i PDP morati da plate izrečenu novčanu kaznu.
„Apelaciono vijeće poništilo je odluku CIK-a, što znači da sam ja bio i ostao nosilac liste i da sam osvojio poslanički mandat“, rekao je Vučurević danas u Trebinju. Dodao je da će mandat prepustiti narednom kandidatu sa liste, a da će on ostati na poziciji gradonačelnika Trebinja.

„Jedino što me zanima, nakon isteka mandata gradonačelnika, jeste mjesto u Agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA), u odjeljenju koje se bavi borbom protiv organizovanog kriminala. Već sam i zvanično poslao zahtjev da mi to mjesto bude obezbijeđeno“, naglasio je Vučurević.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se