20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Uručeni vaučeri za poplavljene u avgustu

ZVORNIK – Danas su u Zvorniku uručeni vaučeri za 25 domaćinstava koja su pretrpjela štete na stambenim objektima tokom avgustovske poplave.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović rekao je prilikom dodjele vaučera, da je Vlada Republike Srspke i lokalna zajednica zajedno sa njima činila i činiće sve da ljudi koji su bili poplavljeni lakše prebrode probleme koji su ih zadesili i vrate se, svako svojoj kući.

– Vlada Republike Srpske još jednom je pokazala visok stepen odgovornosti i na ovaj način pomažemo ljudima da zimu dočekaju u svojim domovima. Važno je napomenuti da lokalna zajednica zajedno sa Javnim preduzećem „Vode Srpske“ završava čišćenje korita rijeke Sapne skoro u kompletnoj dionici, sa malim preskakanjima, od Šetića do ušća u rijeku Drinu. Takođe, zajedno sa našim izvođačima radimo na ispravljanju toka rijeke Hoče kako bi smo dvadesetak kuća koje su bile poplavljene u maju ubuduće zaštitili od izlijevanja rijeke. To je veliki projekat i sve skupa koštaće oko 300.000 KM, a pripremamo i projekat detaljne regulacije rijeke Sapne i Hoče. Naša je želja i namjera da učinimo sve da se ovakve poplave i ovakve štete više nikada ne dese na ovim prostorima – poručio je Stevanović.

On je napomenuo da je važno da se, u ovom teškom momentu za 25 porodica koje su u toku četiri mjeseca dva puta poplavljene, prije zime saniraju objekti i da oni zimuju u svojim kućama.

Vrijednost vaučera zavisi od procijenjene štete, u skladu sa Uredbom Vlade Republike Srpske za štetu procijenjenu na preko 5.000 KM iznos vaučera je 5.000 KM, a za štetu do 5.000 KM dobija se vaučer u vrijednosti procijenjene štete.

Ukupna vrijednost vaučera prethodno dodijeljenih građanima zvorničke opštine za štete pretrpljene u majskim poplavama na stambenim objektima gdje su stalno živjeli je 800.000 KM.

Ove vaučere, čiji je iznos zavisio od procijenjene štete, dobilo je 250 domaćinstava.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se