15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

U toku kriminalistička obrada nad osam lica

ISTOČNO SARAJEVO – Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ vrše kriminalističku obradu nad osam lica uhapšenih u okviru akcije „Gibraltar“, nakon čega će biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH na dalje postupanje, rekla je Srni portparol Sipe Kristina Jozić.

Službenici Sipe juče su, po nalogu Tužilaštva i Suda BiH, proveli akciju „Gibraltar“ na području Sarajeva, Banjaluke, Posušja, Mostara i Gruda.

Uhapšeno je osam lica zbog sumnje da su počinili organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti kriminala i korupcije, i to falsifikovanje službene isprave, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, pranje novca, poreska utaja, carinska prevara, te krivično djelo davanje i primanje dara ili drugih oblika koristi i druga krivična djela.

Istražnim aktivnostima utvrđeno je da su članovi organizovane kriminalne grupe nezakonitim radnjama, na osnovu falsifikovanih ili štetnih ugovora i faktura, stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od pet miliona evra.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je akcija Sipe usmjerna protiv devet osumnjičenih za organizovani kriminal i da je riječ o Nevenu Kulenoviću, Belmi Kulenović, Sanjinu Kulenoviću, Lajli Torlak, Darku Aleksiću, Ejubu Kučuku, Senadu Zaimoviću, Stipi Prliću i Zoranu Bakuli.

Tužilac Dragica Glušac, koja će voditi ovaj slučaj pred Sudom BiH, rekla je federalnim medijima da „raspolaže jakim dokazima protiv osumnjičenih osoba“.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se