18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

U petak javna rasprava „Akcionog plana o održivom korišćenju i zaštiti prirodnih resursa“

ZVORNIK – Javna rasprava nacrta „Akcionog plana o održivom korišćenju i zaštiti prirodnih resursa“ za opštine Zvornik i Mali Zvornik biće održana u petak, 31. oktobra 2014. godine, u Malom Zvorniku.

Akcioni plan je urađen u okviru izrade „Studije o održivom korišćenju i zaštiti prirodnih resursa u prekograničnom području Srbija – BiH“ koja je dio prekograničnog projekta „Mudro korišćenje zajedničkih prirodnih resursa u prekograničnom području Srbija – BiH“.

Projekat ima za cilj, putem seta strateških mjera, uspostavljanje „zelenog budžeta“ koji će na direktan i indirektan način doprinijeti razvoju lokalnih i regionalnih industrija.

Takođe, Akcioni plan daće uporište za dalje aktivnosti lokalne zajednice na planu investiranja u rješavanju ključne problematike na području opština u oblasti životne sredine, ali i u razvoju inovacionih djelatnosti kroz koje će se zapošljavati lokalno stanovništvo.

Projekat „Mudro korišćenje prirodnih resursa u prekograničnom području Srbija – BiH“ implementira Unija ekologa Beograd, Centar za održivi okolišni razvoj Sarajevo, a u partnerstvu sa opštinama: Zvornik, Bijeljina, Bratunac, Mali Zvornik, Bogatić i Ljubovija.

Projekat čija je realizacija počela krajem 2012. godine i trajaće do kraja ove godine, finanasira se iz IPA fonda Evropske Unije.

Javna rasprava biće održana u skupštinskoj sali opštine Mali Zvornik sa početkom u 12:00 sati.

Nacrt Akcionog plana za opštinu Zvornik moći će se pogledati na internet stranici Opštine Zvornik www.opstina-zvornik.org, te u opštinskoj kancelariji za energetsku efikasnost. Primjedbe, sugestije i prijedlozi moći će se dostaviti na e-mail milaknezevic@ymail.comsedam dana nakon održavanja Javne rasprave.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se