4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Teodora Božović postala vicešampion BiH do 23 godine

Juče je u Vogošći kod Sarajeva održano državno džudo prvenstvo za mlađe seniore i 14. međunarodni turnir „BiH i Nippon“ pod pokroviteljstvom japanske ambasade. Učestvovalo je preko 500 takmičara iz 45 klubova.

U konkurenciji mlađih seniora džudisti „Srpskog Sokola“ su osvojili tri medalje. Bronzane medalje osvojili su Filip Pajić i Jelena Bečanović dok je srebrnu medalju osvojila Teodora Božović, koja je u finalu poražena od aktuelne olimpijske vicešampionke za mlade.

Dalje u nastupu na turniru „BiH and Nippon“ naši džudisti osvojili su četiri zlatne medalje. U konkurenciji kadeta medalje su osvojili Teodora Božović, Vedrana Ikić, Mirko Tošić i Vasilije Vujičić. Srebrnu medalju je osvojila Ružica Tripković i bronzanu medalju su osvojili Borisav Mirković i Jelena Bečanović.

Treneri Dragan Božović i Rajko Mirković su veoma zadovoljni rezultatima a ističu da je Teodora Božović prva godina kadeta a stekla je pravo da se kao senior takmiči na prvenstvu Evrope koje će se održati sredinom novembra u Vroclavu, u Poljskoj.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se