9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Tadić više zabrinut za BiH, nego za Srpsku

BANJALUKA – Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je njegov protivkandidat iz Saveza za promjene Ognjen Tadić više zabrinut za BiH nego za Republiku Srpsku.

Dodik je ocijenio da Tadić nikada ništa konkretno nije uradio u svojoj političkoj karijeri, niti je bio borac u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

„Tadić će sigurno biti poražen na predstojećim izborima. NJegova priča je puka demagogija, jer je jasno da je u posljednjih osam godina Republika Srpska stabilizovana i da su, između ostalog, značajno povećane plate i penzije u odnosu na period vladavine SDS-a“, rekao je Dodik.

On je istakao da o Tadićevom karakteru dovoljno govori i činjenica da je, dok je bio član Srpske radikalne stranke, pričao protiv SDS-a.

Dodik je podsjetio da Republika Srpka ima međunarodni kapacitet i da je strana potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma.

On je istakao da je pozicija Republike Srpske u BiH isključivo vezana za njen Ustav i da je SNSD sa koalicionim partnerima učinio veoma mnogo na očuvanju Srpske.

„Republika Srpska je izgrađena i nastala na težnji srpskog naroda za slobodom. Bio sam jedan od učesnika Skupštine srpskog naroda u BiH koja je donijela važne odluke o formiranju Srpske Republike BiH“, rekao je Dodik sinoć za Alternativnu televiziju.

On je naveo da je Republika Srpska u posljednjih osam godina institucionalno stabilizovana i da je stekla više prijatelja u međunarodnoj zajednici, nego kada je na vlasti bio SDS.

Govoreći o ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, Dodik je rekao da su za vrijeme sadašnje vlasti povećane plate, penzije, bruto domaći proizvod za 65 odsto, te da su realizovani važni infrastrukturni projekti.

„Ekonomija Republike Srpske je rasla u posljednjih osam godina, a formirana je i Investiciono–razvojna banka koja je plasirala više od milijardu KM kredita za naše privredne subjekte“, kaže Dodik.

On je podsjetio da su u Republici Srpskoj u posljednjih osam godina izgrađene škole, putevi, vodovodi, fiskulturne sale, izgrađeni i obnovljeni domovi zdravlja i naglasio da „Elektroprivreda Srpske“ nikada neće biti prodata.

„Tadić i SDS ne mogu se pohvaliti niti jednim realizovanim projektom“, istakao je Dodik i naveo da je pokrivenost uvoz izvozom značajno povećana, što, kako kaže, ne znaju ni Tadić ni SDS.

Dodik je najavio da će, kada ponovo bude izabran za predsjednika Srpske, odnosno naredne četiri godine iskoristiti za privlačenje stranih investicija.

„Vlast SDS-a i PDP-a svojevremeno je prihvatila forimiranje Uprave za indirektno oprezivanje BiH, zbog njih smo izgubili nadležnost u oblasti fiskalne politike, što dovoljno govori kako su radili“, podsjetio je Dodik. On je dodao da Tadić nije pomenuo nijednu makroekonomsku temu i da ne poznaje ekonomske pojmove.

On je naglasio da se u Republici Srpskoj potrebno boriti protiv kriminala i korupcije, posebno u politici i da je vlast do sada dosta učinila na tom planu.

„Mi nismo kao SDS koji je dao Partiji ujedinjenih penzionera novac da bude u koaliciji sa njima. To dovoljno govori o tome kako će se boriti protiv korupcije“, istakao je Dodik.

On je napomenuo i da je SDS za predsjednika Republike Srpske, uz Tadića, kandidovao osobe sumnjive prošlosti – šofere i tjelohranitelje, što je dokaz da su SDS i Ognjen Tadić skloni prevarama. „Oni nikada ništa nisu uradili za građane Republike Srpske, za razliku od nas“, dodao je Dodik.

Dodik je pozvao građane da izađu na izbore, izrazivši uvjerenje u pobjedu na predstojećim izborima. „Pozivam građane da glasaju za SNSD kako bi nastavili da branimo Republiku Srpsku“, poručio je Dodik, dodavši da masovne posjete na tribinama govore o snazi koalicije SNSD-DNS-SP.

On je rekao da „apsolutno želi mirne, fer i poštene izbore“.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se