5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Tadić: Trka za predsjednika RS neizvjesna do kraja

BANJALUKA – Kandidat Saveza za promjene za predsjednika RS Ognjen Tadić rekao je danas da je taj savez na opštim izborima došao do očekivanih rezultata, da će pobijediti njihov kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, a da će trka za predsjednika RS biti teška i neizvjesna do kraja.

„Ne znamo šta je među ostatkom glasova koji nisu prebrojani“, rekao je Tadić na pres-konferenciji u Banjaluci, nakon saopštavanja preliminarnih rezultata opštih izbora u BiH od CIK-a BiH.

Upozorio je da brine veliki broj nevažećih glasačkih listića, dok je istovremeno razlika u glasovima između njega i kandidata SNSD-DNS-SP Milorada Dodika oko 10.000 glasova.

On je dodao da je moguće da je bilo neregularnosti na izborima te potvrdio da su zatražili zapisnike od lokalnih izbornih komisija kako bi izvršili provjere.

Tadić je kazao da su stranke Saveza za promjene zadovoljne ali nisu srećni činjenicom da je na izborima učestvovalo oko 55 posto građana, ali da ostali, za koje, kako je naveo, znaju da nisu zadvoljni stanjem u RS iz nekog razloga nisu iskoristili pravo glasa na izborima.

Tadić je dodao i da će „neko odgovarati“ zbog neprimjerenih letaka protiv njega i Ivanića tokom predizborne kampanje.

Opozicija je imala male resurse s kojima je išla na izbore, dok su vladajuće stranke u izbornu kampanju uvukle i, naveo je, ruskog predsjednika Vladimira Putina, patrijarha srpskog Irineja, Crvenu zvezdu…

FENA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se