18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Sutra naglo zahlađenje, očekuje se i snijeg

BANJALUKA – U Republici Srpskoj sutra će doći do naglog zahlađenja sa obilnom kišom, a u višim predjelima padaće snijeg, rečeno je Srni u Hidrometeorološkom zavodu Republike Srpske.

„Već tokom jutra na sjeverozapadu će biti znatno hladnije i u višim predjelima kiša će preći u susnježicu i snijeg. Tokom dana hladniji vazduh zahvatiće i ostale predjele, donijeće zahlađenje, a snijeg će početi da pada i u višim predjelima na istoku“, rekla je dežurni sinoptičar Milica Đorđević.

Ona je istakla da će u većini predjela Srpske maksimalna temperatura vazduha tokom jutra i prijepodneva iznositi od devet do 14 stepeni Celzijusovih, a jedino će na jugu i jugoistoku tokom dana biti malo toplije do 17 stepeni.

„Tokom dana temperatura će brzo opadati, prvo na zapadu i do večeri će biti od samo tri do osam stepeni, u višim predjelima oko nule“, navela je Đorđevićeva.

Ona je rekla da će hladno i oblačno vrijeme uz slabe padavine u Srpskoj biti i u četvrtak, 23. oktobra, u prvom dijelu dana.

„Padaće slaba kiša, a u višim predjelima slab snijeg. Uveče i u noći na sjeveru će doći do jače kiše uz obilnije padavine. Biće i vjetrovito, uz umjeren do jak sjeverozapadni vjetar“, istakla je Đorđevićeva.

Ona je dodala da će jutarnja temperatura u četvrtak biti od jedan do četiri stepena, na jugu do šest, a u višim predjelima od minus četiri stepena. Najviša dnevna temperatura biće od četiri do osam stepeni, na jugu do 12, a u višim predjelima oko nule.

Đorđevićeva je rekla da će i u petak, 24. oktobra, vrijeme biti hladno i oblačno sa kišom, a u višim predjelima padaće snijeg, te da će najviša dnevna temperatura biti od tri do osam, na jugu malo toplije oko 12 stepeni, a u višim predjelima oko nule.

I u subotu, 25. oktobra, u Srpskoj se očekuje hladno, oblačno i tmurno vrijeme uz slabu kišu samo ponegdje, dok će na jugu biti sunčanih perioda.

„Jutarnja temperatura iznosiće od dva do sedam stepeni, u višim predjelima od nule. Najviša dnevna temperatura biće od pet do 11 stepeni, na jugu malo toplije oko 13 stepeni, u višim predjelima od dva stepena Celzijusova“, rekla je Đorđevićeva.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se