18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Sutra do 30 stepeni celzijusovih

Sunčano i natprosječno toplo vrijeme sa dnevnom temperaturom vazduha do 30 stepeni Celizjusovih zadržaće se i sutra u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske navode da će ujutro biti pretežno vedro, a magla se očekuje oko rijeka i kotlinama na zapadu i istoku.

Tokom dana biće pretežno sunčano i još toplije uz malu ili umjerenu oblačnost. Duvaće slab do umjeren, južni i jugozapadni vjetar.

Jutarnja temperatura vazduha od osam do 15, a najviša dnevna od 24 do 30 stepeni Celzijusovih.

Meteorolozi su i za utorak najavili toplo vrijeme sa dnevnom temperaturom vazduha iznad prosjeka za ovo doba dana. Tokom dana biće toplo i pretežno sunčano vrijeme, a poslije podne očekuje se postepeno naoblačenje pa uveče i tokom noći može biti manjih padavina. Dnevna temperatura vazduha od 23 do 29 stepeni.

Prema prognozi meteorologa, pretežno oblačno sa povremenom slabom kišom očekuje se u srijedu i četvrtak, ali i dalje će se zadržati toplo vrijeme. Najviša dnevna temperatura vazduha do 25 stepeni Celzijusovih.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da u Srpskoj i Federaciji BiH preovladava pretežno vedro i toplo vrijeme.

Najtoplije u 14.00 časova bilo je u Bihaću i Ribniku gdje je izmjereno 27 stepeni.

U Banjaluci, Doboju, Mrkonjić Gradu, Mostaru i Tuzli bilo je 26 stepeni, a stepen niže – 25 u Bijeljini, Trebinju, Neumu, Prijedoru, Novom Gradu, Srpcu, Zvorniku, LJubinju, Zenici i Gradačcu.

Na Sokocu, u Bileći, Srebrenici i Nevesinju u 14.00 časova izmjerena su 23 stepena, u Sarajevu i Gacku 22, na Han Pijesku i u Kalinoviku 21, na Čemernu, Mrakovici, u Višegradu, Goraždu i Kupresu 20, Rudom 18, a na Bjelašnici 18 stepeni Celzijusovih.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se