9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Stravična ispovijest: Majka se smejala dok me je očuh silovao

Brutalno silovanje od 2006. prijavila je juče D. P. (22) iz sela Sukova kod Pirota, poslije čega su uhapšeni Dragan i Suzana Pejčić.

Očuhovo osmogodišnje silovanje u porodičnoj kući u selu Sukovo kod Pirota sve vrijeme je bilo pod blagoslovom djevojčicine majke Suzane (na fotografiji) .

„Od 14. godine me je silovao nekoliko puta. Majka je sve vreme znala za to, ali nije reagovala. Ponekad nas je namerno same ostavljala u kući, dok je navodno odlazila da čuva ovce. Bio je prema meni grub i bahat, pretio mi je da ću zažaliti ako nekom prijavim“, ispričala je silovana djevojka, a prenosi Blic.

Ona je slučaj prijavila nakon što, kako je rekla, više nije mogla da izdrži teror u porodici.

„Počela sam da se zabavljam sa jednim dečkom iz Pirota, boravila sam kod njega na po nekoliko dana, a očuh je zbog toga bio ljubomoran. Počeo je da me uznemirava i da mi šalje poruke dok sam kod momka. Momak se zbog toga ljutio i nije mi više dopustio da budem kod njega, već sam morala da se vratim u porodicu. Nisam više mogla da izdržim i odlučila sam da sve prijavim“, rekla je djevojka.

Djevojčica je uplakana ispričala i šta je za vrijeme silovanja radila njena majka.

„Nekoliko puta je gledala dok me siluje. Smejala mi se. Osećam se užasno“, kroz plač je ispričala D. P.

Komšije u Sukovu su iznenađene hapšenjem.

„Nemamo reči. Čuli smo šta se dogodilo. U njihovom ponašanju ništa nismo primetili što bi nagoveštavalo da se tako nešto strašno dešava u njihovoj kući“, kažu mještani.

Baba i deda: Unuka je ćutala

Milenko i Milovanka Pejčić, baba i deda napastvovane djevojke, kažu da su u šoku i da ne mogu da se smire. Kažu da je očuh njihove unuke bio prijeke naravi i da su prije četiri godine s njim prekinuli sve kontakte.

„Unuka je dolazila kod nas. Uvek je bila nasmejana i vesela. Ponekad bi bila uznemirena, ali ništa nije pričala. Ćerka i unuka su sve radile u kući. Čuvale su ovce. Ćerka je povremeno išla sama s ovcama, a unuka je ostajala sama kući. Šta je za to vreme bilo, ne znam. Do srednje škole je spavala kod nas, a u toku dana je bila s njima u kući i pomagala oko stoke“, kaže deda.

Dok deda priča, baka Milovanka sve vrijeme plače.

„To što je on radio i uradio se sada saznalo. Ćerka nikada nije pričala šta se dešavalo u kući. S njim smo sve kontakte prekinuli pre četiri godine. Ne idem kod njih niti on dolazi kod nas. Ništa nismo mogli da čujemo od nje, mada je ponekad dolazila dosta uznemirena. Pitamo je šta se dešava, ali ništa nije htela da kaže“, objašnjava deda.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se