23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Stefanović: Policija pronašla dron

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ocijenio je da Albanija nije dovoljno zrela država da se priključi evropskoj porodici ako evropskim vrijednostima smatra vrijednosti takozvane „velike Albanije“.

Stefanović ističe da Srbija ni po koju cijenu ne može da dijeli takve evropske vrijednosti.

On navodi da sve činjenice i okolnosti u vezi sa dosadašnjom istragom političke provokacije i isticanja zastave na fudbalskoj utakmici reprezentacija Srbije i Albanije ukazuju da je isključivi krivac albanska strana, koja je time željela da isprovocira srpske navijače, saopštio je MUP Srbije.

„Očigledno je da im je plan bio da izazovu nerede na stadionu. Izjave čelnika albanske Vlade ukazuju da su znali da se takva provokacija sprema, jer oni u potpunosti opravdavaju ponašanje svih lica koja su u tome učestvovala“, naglašava Stefanović.

On je potvrdio da je policija pronašla dron koji će biti upućen na vještačenje da bi se odredio proizvođač, kao i gdje je kupljen, te da će MUP dostaviti kompletan izvještaj nadležnom tužilaštvu nakon čega će državni organi odrediti dalje korake.

Fudbalska utakmica između reprezentacija Srbije i Albanije prekinuta je u utorak, 14. oktobra, u Beogradu nakon incidenta kada se pred kraj prvog poluvremena iznad terena pojavio dron sa zastavom „velike Albanije“.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se