10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Srebrenica: Nema šuge u igraonici

SREBRENICA – Direktor srebreničkog obdaništa „Poletarac“ Vesna Jovanović rekla je da nije tačna informacija o pojavi šuge kod djece u igraonici u Potočarima, koju su prošle sedmice objavili neki mediji.

Jovanovićeva je istakla da je informacija o pojavi šuge proizvoljna, neprovjerena, tendenciozna i netačna.

Ona je rekla da u toj igraonici, koja radi u okviru srebreničkog obdaništa i smještena je u prostorijama škole u Potočarima, boravi 16 mališana i da njen rad nije prekinut.

Jovanovićeva je pojasnila da je prošle sedmice vaspitačica u igraonici primijetila da se jedno dijete često češe po rukama i da ima promjene na koži, te je sugerisala majci da ga odvede ljekaru, što je ona učinila.

„Majka je radi sigurnosti nakon srebreničkog Doma zdravlja dijete odvela na specijalistički pregled u Tuzlu, gdje je potvrđena konstatacija ljekara iz Doma zdravlja da nije riječ o kožnom oboljenju, već o ujedima insekata“, rekla je Jovanovićeva.

Ona je naglasila da se nakon proljetošnjih poplava u ovom mjestu pojavio ogroman broj komaraca i drugih insekata, da ih još ima iako je jesen i da predstavljaju problem stanovnicima Potočara.

Jovanovićeva je istakla da se higijeni u obdaništu i igraonicama u
Potočarima i Skelanima svakodnevno posvećuje puna pažnja i da se svi predmeti koje djeca koriste brišu dezinfekcionim sredstvom asepsolom.

„Iz Doma zdravlja su tokom vikenda obavili dodatnu preventivnu dezinfekciju i dezinsekciju igraonice i cijele školske zgrade u Potočarima, iako je utvrđeno da nije došlo do pojave zarazne kožne bolesti kod djece“, istakla je Jovanovićeva.

Tokom vikenda, nakon dezinfekcije i dezinsekcije, cijeli prostor je detaljno očišćen, a djeca danas redovno borave u igraonici, koja normalno funkcioniše.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se