9.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Srbin povratnik u Busovaču pretučen i opljačkan

ZVORNIK – Tomislav Hercegovac, Srbin povratnik u Busovaču, Federacija BiH, pretučen je prošle sedmice u svom gradu.

Njegov brat, Ratko Hercegovac koji živi u Zvorniku ogorčen je zbog toga i kako kaže, sad je najvažnije da se Tomislav oporavi dovoljno da ga mogu dovesti da živi kod njega, drugog brata i kćerke.

– Moj brat se vratio u svoj stan u Busovaču prije više godina i tamo živi sam, izdržavajući se od penzije. Majka koja živi sa mnom redovno je bila u telefonskoj vezi sa njim. Znali smo da nešto nije u redu nakon što majci nije uzvraćao pozive jedan, pa drugi dan i onda smo kontaktirali policiju u Busovači koja je provjeravala, ali nije uspjela da sazna šta je sa njim. Tek kada je policiji javljeno iz bolnici u Zenici da se kod njih nalazi muška osoba, premlaćena, u teškom stanju, saznalo se gdje je – priča Ratko.

Nakon toga, drugi Ratkov brat otišao je u Zenicu gdje je saznao da je Tomislav tri dana bio bez svijesti, te da ga treba prebaciti u bolnicu u Vitezu, što je on i uradio.

Prema Ratkovim informacijama, Tomislavovo zdravstveno stanje danas se pogoršalo i ne zna se da li će se uopšte oporaviti.

Zbog Ratkove loše finansijske situacije, on još uvijek nije uspio da posjeti brata, ali planira da to čim prije učini. On ne krije ogorčenost zbog onoga što se desilo njegovom bratu Tomislavu.

– Ti koji su pretukli mog brata su, prema mojim informacijama, otkriveni i nadam se da će biti kažnjeni shodno onome što su uradili i da ondašnji Sud neće biti pristrasan zato što je on Srbin. Oni su ga pretukli i odvezli 10-15 kilometara dalje i izbacili iz kola, ostavljajući ga da umre. Pri tome su ga i opljačkali. Sva sreća da je slučajni prolaznik vidio Tomislava i prevezao ga do Zenice u bolnicu – ispričao je Ratko.

On dodaje da je njegov brat živio povučeno, nikoga nije dirao, niti se kome zamjerao, te da su ga pretukli zbog novca, ali i zato što je Srbin.

– Sad je najvažnije da se moj brat oporavi, ali se bojimo trajnih posljedica po njegovo zdravlje i da više neće moći sam da se stara o sebi. Zbog svega toga mislim da on neće ostati da živi u Busovači, ali je najvažnije da preživi ovaj teški zločin koji je nad njim učinjen, kao i da svi koji su učestvovali u tome bude uhapšeni i pravedno kažnjeni – zaključuje Ratko.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se