8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

SPP: Hitno smiriti strasti i završiti izbore fer i demokratski

BANJALUKA – Stranka pravedne politike (SPP) pozvala je sve učesnike izbora, posebno pripadnike dva politička bloka okupljena oko SDS-a i SNSD-a da izborni proces do kraja izvedu u demokratskom duhu i u skladu sa svim zakonskim normama.

SPP je saopštila da je svjesna toga da se plasiranjem raznih informacija i dezinformacija izazvao strah u narodu, koji se opravdano ili ne plaši onoga što bi moglo da se dogodi u nedjelju 12. oktobra, po zatvaranju biračkih mjesta.

– Želimo da pozovemo aktere političke scene da taj strah ne podgrijavaju i da pokažu da su spremni da izbornu utakmicu završe onako kako to narod u Republici Srpskoj zaslužuju.

Svi koji i pomišljaju na bilo koje druge metode moraju biti svjesni da će rezultat izbora morati da priznaju za sedam dana ili za tri mjeseca. Samo glasovi birača odlučiće o tome, a svi koji smatraju da će vlast ili dobiti ili zadržati na ulici grdno se varaju – istakli su u SPP-u.

U ovoj stranci naglasili su da je očuvanje demokratskog kapaciteta Srpske prvi i osnovni preduslov njenog opstanka i da svi oni koji šire paniku ili eventualno računaju na druge metode u izbornom procesu rade direktno na njenom rušenju.

Glas Srpske

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se