23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Socijalisti uvijek konstruktivni

ZVORNIK – Nosilac liste Socijalističke partije /SP/ za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice sedam Budimir Aćimović rekao je sinoć u Zvorniku da socijalisti djeluju konstruktivno, bilo da su vlast ili opozicija, što je razlog više da građani podrže kandidate ove parije 12. oktobra.

„Socijalisti su odgovorni i konstruktivni što se pokazalo i u prethodne četiri godine, jer su u Vladi Republike Srpske vodili odgovoran resurs, rješavali socijalna pitanja najugroženijih penzionera, invalida, porodica poginulih boraca i drugih kategorija“, rekao je Aćimović na predizbornom skupu SP u Zvorniku.

On je naglasio da je Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite, koje je vodio lider socijalista Petar Đokić, uspjelo zajedno sa Vladom Republike Srpske, da stabilizuje u teškoj ekonomskoj situaciju ključne socijalne probleme.

„Ipak, daleko je to od onoga što želimo i za šta nam treba jača ekonomija“, rekao je Aćimović i pozvao birače da podrže socijaliste da mijenjaju postojeću situaciju nabolje.

Nosilac liste SP za parlament BiH iz Izborne jedinice tri Branko Jašić rekao je da SP već duže vremena nema svog predstavnika u paramentu BiH, te istakao da neophodno da u ova, po mnogo čemu teška vremena, socijalisti dobiju priliku da brane interese Republike Srpske u Sarajevu.

Ističući da je SP otvorena za saradnju sa svim strankama koje rade u interesu Republike Srpske, Jašić je naglasio da će se, ako bude dobio povjerenje građana, zalagati da partije iz Republike Srpske usaglašavaju svoje stavove, kako bi imali jedinstven nastup u parlamentu BiH.

On je naglasio da će nastojati da se stvori politički ambijent u parlamentu BiH u kojem će glavna stvar biti ekonomija i dodao da je neophodno predlagati i usvajati zakone koji će omogućiti priliv domaćih i stranih investicija da bi se stvorili privredni kapaciteti i zapošljavali ljudi.

„Na taj način štitićemo interese Republike Srpske i njen dalji prosperitet“, rekao je Jašić.

On je pozvao birače da 12. oktobra glasaju za socijaliste kako bi mogli svoju koncepciju socijalne pravde provoditi u djelo.

Na skupu se predstavljeni kandidati SP za Narodnu skupštinu Republike Srpske i parlament BiH.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se