10.4 C
Zvornik
23. април 2024.

Smanjena vidljivost zbog magle

U Republici Srpskoj ovog jutra vozi se po suvim ili mjestimično vlažnim kolovozima, uz smanjenu vidljivost zbog magle djelimično u kotlinama i uz riječne tokove, a intenzitet saobraćaja je slab do umjeren, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Banjaluka – Gradiška, od motela „Ćubić“ do motela „Beli dvor“, još danas saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Doboj – Tuzla u mjestu Stanić Rijeka, na lokalitetu „Zemljište Mitre Đuričić“, od 8.00 do 15.00 časova dolazi do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja zbog radova na deminiranju terena.

U toku su radovi na sanciji mostova Paljevac i Balkana u Mrkonjić Gradu na dionici magistralnog puta Rogolji – Mrkonjić Grad – Jezero, zbog čega dolazi do povremenih obustava saobraćaja.

U početnoj fazi radova na mostovima saobraćaj će se odvijati naizmjenično jednom kolovoznom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Za vrijeme potpune obustave saobraćaj se kod mosta Paljevac preusmjerava na obilaznicu oko mosta dužine od 150 metara, a kod mosta Balkana na obilaznicu u dužini od 370 metara.

U okviru projekta sistema vodosnabdijevanja na magistralnom putu Banjaluka – Jajce, dionica Karanovac – Crna Rijeka, i regionalnom putu Karanovac – Mitrovići izvode se radovi zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, od 7.00 do 19.00 časova izmijenjen režim saobraćaja, koji se odvija usporeno uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu Banjaluka – Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja radova na izgradnji oborinske i fekalne kanalizacije saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U naselju Čatrnja u toku je izgradnja trotoara, pa se na magistralnom putu Čatrnja – Gradiška ograničava brzina kretanja vozila na 40 kilometara na sat.

Na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarska Dubica, u mjestu Donji Jelovac, došlo je do ulegnuća kolovoza zbog čega se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom u dužini od desetak metara.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja i uz 15-minutne obustave radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00 časova.

Saobraćaj se zbog odrona jednom trakom odvija na regionalnim putevima Sikirići – Fakovići – Skelani, Tišća – Caparde i LJubovijski most – Drinjača.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon – Jasik i Ukrina – Gornja Vijaka.

Zbog radova obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta Podgradci – Mrakovica, na dionici koja od Gradiške vodi prema Kozari.

Saobraćaj je obustavljen i na lokalnom putu Doboj Novi tri – Petrovo /manastir/ zbog izgradnje novog mosta u mjestu Tekućica. U vrijeme trajanja obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativni putni pravac Doboj /Poljice/ – granica Republike Srpske/Federacije BiH /Stanić Rijeka/, a za prelazak pješaka izgrađen je montažno-demontažni most pored mosta na kojem se izvode radovi.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva – Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od 3,5 metra. Na putu Brod na Drini – Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona.

U većem dijelu Federacije BiH saobraća se nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Vozi se po pretežno suhom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila.

Zbog sanacionih radova izmijenjen je režim saobraćanja na dionicama Tuzla – Šićki Brod, Sarajevo – Trnovo, Srbljani – Bosanska Krupa i LJubuški – Čapljina.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Od 22. oktobra do 14. novembra od 8.00 do 17.00 časova zatvorena je petlja Okučani na autoputu u Hrvatskoj. Obilazni pravci za izlaz i ulaz na autoput su petlja Nova Gradiška i petlja Novska, dok je autoput u smjeru istok – zapad i obrnuto, te put Stara Gradiška – Okučani otvoren za sva vozila.

Zbog katoličkog praznika Svi Sveti, koji se obilježava 1. novembra, petlja Okučani biće otvorena za sva vozila od četvrtka, 30. oktobra, od 13.00 časova do ponedjeljka, 3. novembra, u 8.00 časova, kada ponovno počinje režim zatvaranja od 8.00 do 17.00 časova.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se