14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Silovao djevojčicu, ubio je motikom, pa zakopao u dvorištu kuće

Tijelo Ivane Podraščić (14) iz Batajnice, koja je nestala prije više od dva mjeseca, pronađeno je u kući u beogradskom naselju Rakovica, saznaje „Blic“. Za silovanje i ubistvo uhapšen je višestruko osuđivani Darko Kostić iz Beograda (39).

Ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je danas na konferenciji za novinare da je Kostić djevojčicu silovao, a potom udario motikom u glavu, zavio u ćebe i sunđer i zakopao u iznajmljenoj kući u Rakovici.

Zločin je otkriven pošto je 29. septembra jedna žena prijavila silovanje, a policija je po njenoj prijavi došla u kuću u kojoj je ubijena i Ivana. Tijelo je pronađeno zahvaljujući kiši koja ga je otkrila ispod nanosa zemlje.

Darko Kostić je silovatelj povratnik, a prije samo dva dana, u istoj kući silovao je svoju rođaku, ekskluzivno saznaje „Blic“.

Uhapšen je zahvaljujući poligrafskom testiranju, nakon što je prije dva dana na istom mjestu silovao svoju rođaku.

Prema riječima Stefanovića, Kostić je višestruki povratnik, osuđivan za razbojništva i teške krađe, ali i za ubistvo starice na sedam godina zatvora.

Darko Kostić
Darko Kostić

Ivana je 29. jula otišla od kuće sa dozvolom majke „da se provede“ i od tada joj se gubi svaki trag. Rekla je majci da ide sa „društvom iz Zemuna“.

Prema prvim nalazima, sumnja se da je nesrećna tinejdžerka najvjerovatnije preminula nasilnom smrću još sredinom avgusta.

Njeno tijelo je nađeno u poodmakloj fazi raspada, a obdukcija bi trebalo da pokaže da li je silovana kao što se pretpostavlja i na koji način je ubijena. Osumnjičeni za silovanje i ubistvo kog je policija uhapsila ima kriminalni dosije i u njemu od ranije krivično dijelo silovanja.

Kako „Blic“ saznanje, tijelo devojčice pronađeno je u kući koja se nalazi u poplavljenom dijelu Rakovice. Policija i dalje raščišćava rastinje kako bi mogla da priđe mjestu zločina.

Centar za socijalni rad nestanak objasnio „istorijom bježanja“

Ivana je bila učenica Osnovne škole „Svetislav Golubović Mitraljeta“, koja se nalazi u neposrednoj blizini porodične kuće Podraščića. Neposredno pred kraj školske godine, slabo je odlazila na časove. Imala je, prema riječima majke Nade, za avgust zakazano polaganje iz gotovo svih predmeta.

Ivana je i ranije, iako veoma mlada, odlazila od kuće i ostajala po nekoliko dana. U zemunskom centru za socijalni rad, pod čijom je brigom porodica bila od 2006. do 2009, njene odlaske su videli kao „istoriju bježanja“, dok su roditelji na to gledali sasvim drugačije.

– Ona je znala da ode ali uvek bi se javila. Nikad se nije desilo da ode i da se ne javi – govorili su i otac i majka.

Blic

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se