2 C
Zvornik
19. април 2024.

Rođendan na Putinov način

Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji danas puni 62. godine, uzeće slobodan dan i rođendan proslaviti u sibirskoj tajgi, saopštio je portparol kremlja Dmitri Peskov.

Peskov je rekao da će Putin u utroak biti 300-400 kilometara daleko od najbližeg naselja, a lokacija je izabrana, između ostalog, i zato što ruski predsjednik u srijedu treba da posjeti Sibirski Federalni Disktrikt, prenosi Tas s.

Portparol Kremlja, međutim, nije otkrio detalje o tome gdje će Putin biti smješten, niti imena onih koji će biti u njegovom društvu.

„Biće to samo njegov slobodan dan“, rekao je Peskov, izbjegavši odgovor na pitanja o mogućnosti da se predjsednik odmori uz lov ili libolov. Nije čak htio da kaže ni to da li će on danas biti sa ruskim predsjednikom.

Peskov je naglasio da tokom svih proteklih godina, od kada je na čelu Rusije, Putin nikada nije uzeo slobodan dan za svoj rođendan.

Ovog puta predsjednik je odlučio da proslavi rođendan na ovaj način, dodao je Peskov, navodeći da šef države nema manje obaveza nego ranije.

Portparol Kremlja je poručio da su dobrodošle čestitke predsjedniku Putinu i da svi koji žele, mogu to da učine posredstvom telefona ili telegrama.

„Svake godine dobijamo veliki broj čestitki“, dodao je Peskov.

Na novinarsko pitanje – kakav poklon je predsjednikova administracija spremila šefu države, Peskov je odgovorio da će mu, kao i obično, uputiti telegram sa toplim riječima.

Kad su drugi pokloni u pitanju, većina njih se nalazi u predsjedničkoj biblioteci, naveo je on i dodao da Putin čuva samo lične poklone.

TANJUG

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se