10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Repka: Žestoke kazne Srbiji i Albaniji

Fudbalski savezi Srbije i Albanije suočiće se sa žestokim kaznama zbog incidenata koji su prethodili prekidu kvalifikacionog meča za Evropsko prvestvo 2016, ali najvjerovatnije da nijedna reprezentacija neće biti isključena iz daljeg toka takmičenja.

Smatra ovo član Disciplinske komisije i generalni sekretar češkog fudbalskog saveza Rudolf Repka, koji je dodao da će odluka u ovom slučaju biti donesena u novembru, odnosno nakon što se završi istraga, prenose Nezavisne novine.

„Donijećemo odluku sredinom novembra, jer je u pitanju veoma komplikovan slučaj“, rekao je Repka.

Naveo je da će 23. oktobra biti jedino poznat ishod prekinutog meča, dok za odluke o eventualnim sankcijama treba još vremena.

„Mislim da će oba fudbalska saveza – i srpski i albanski – biti žestoko kažnjeni, a da će prekinuti meč biti odigran ponovo na neutralnom terenu i bez navijača“, kazao je Repka.

I drugi meč između ovih selekcija, kako je rekao, biće odigran na neutralnom terenu.

Meč između Srbije i Albanije u Beogradu prekinut je u prvom poluvremenu, kada je bespilotna letjelica, odnosno dron, nadlijetala teren noseći zastavu velike Albanije, koju je potom skinuo srpski reprezentativac Stefan Mitrović.

Takva reakcija Mitrovića izazvala je ljutnju kod gostujućih igrača i uslijedila je tuča između igrača, članova stručnih štabova, pa čak i navijača koji su utrčali na teren. Dok su se gostujući igrači kretali prema tunelu, prema njima su srbijanski navijači bacali razne predmete, pa čak i pokušavali da se lično obračunaju s njima.

Predsjednik UEFA Mišel Platini ocijenio je ovaj incident neprihvatljivim, nakon čega je otvorena istraga.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se