18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Putin: Pozitivan sastanak sa Porošenkom

MILANO – Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da je njegov sastanak sa ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom i liderima EU bio „pozitivan“.

„Bilo je dobro, bilo je pozitivno“, rekao je Putin novinarima poslije razgovora sa Porošenkom i evropskim liderima na marginama azijsko-evropskog samita u Milanu.

Agencija RIA „Novosti“ prenijela je da će Putin tokom dana imati dodatne razgovore sa Porošenkom, njemačkim kancelarom Angelom Merkel i francuskim predsjednikom Fransoa Olandom.

Italijanski premijer Mateo Renci izjavio je da je radni doručak evropskih lidera bio pozitivan i konstruktivan, ali da ostaju „mnoge razlike“.

„Napravili smo važan korak u raspravi o Ukrajini. Vjerujemo da je neophodno da Rusija bude uključena u rješavanje međunarodnih pitanja“, rekao je Renci, koji je bio domaćin sastanka, prenio je TASS.

Renci je rekao da shvata da će za pronalaženje rješenja biti potrebno određeno vrijeme, ali da će napori biti nastavljeni „u narednim satima, danima i mjesecima“.

On je dodao da Rusija ima važnu ulogu u mnogim globalnim pitanjima, naročito u borbi protiv „Islamske države“ i epidemije ebole, prenijela je RIA „Novosti“.

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je poslije sastanka da će EU nastaviti da primjenjuje sankcije protiv Rusije, ukoliko Moskva ne bude poštovala svoje obaveze.

Uoči sastanka je najavljeno da će lideri Britanije, NJemačke, Francuske i Italije izvršiti pritisak na Putina da se dodatno založi za okončanje sukoba u Ukrajini.

SRNA/Rojters

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se