18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Protiv Velsa bez Spahića

Nema kraja problemima za selektora Safeta Sušića, koji u petak u Kardifu protiv Velsa neće moći računati na Emira Spahića.

Nekadašnji kapiten nakon šokantnog poraza od Kipra na otvaranju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pozvan je da se vrati među „zmajeve“ i pomogne. Defanzivac Bajer Leverkuzena stigao je povrijeđen u ponedjeljak naveče na okupljanje u Trening bazu u Zenicu, te je nakon pregleda od strane ljekarskog tima bh. reprezentacije odlučeno da se vrati na dodatne pretrage u Njemačku.

„Spahić je došao s povredom, što nije prvi put da se dešava, i uvijek bi smogao snage da ipak odigra i da svoj doprinos. Smatrao sam da će i sada biti tako, ali izgleda da je riječ o ozbiljnijim bolovima. Jednostavno nema dovoljno vremena da se oporavi u potpunosti i propustiće Vels, osim ako se ne desi neko čudo. On je trenutno u Minhenu kod jednog osteopata, koji će mu pokušati riješiti problem bolova u leđima“, objasnio je Spahić.

S obzirom na to da je još prije početka priprema bh. tim ostao uskraćen za usluge štopera Seada Kolašinca i Ermina Bičakčića, takođe zbog povreda, Spahićev izostanak samo je dodatno oslabio zadnju liniju.

„Teško je naći zamjenu za Spahića. Dodatne pozive neću slati jer je to sada teško zbog procedure s izdavanjem viza za Veliku Britaniju. Mogao bih jedino tražiti rješenje eventualno s igračima koji imaju pasoš koji ne iziskuje vizu, ali neozbiljno je pozivati nekoga samo zato što ima odgovarajuću putnu ispravu“, smatra Sušić.

Glavni teret i odgovornost u odbrani sutra naveče na Ostrvu preuzeće Toni Šunjić u tandemu sa Muhamedom Bešićem, Ognjenom Vranješom ili Anelom Hadžićem.

„Reprezentacija nije krenula u kvalifikacije onako kako smo htjeli. U iduće dvije utakmice moramo biti bolji. Imamo problema s povredama, ali nemamo pravo tražiti opravdanja. Ne smijemo izgubiti od Velsa, koji takođe nije u kompletnom sastavu. Ukoliko se iz Kardifa vratimo sa tri boda, moći ćemo rasterećenije ući u duel sa Belgijancima, protiv kojih nam u tom slučaju odgovara i bod“, istakao je Šunjić.

Najbolji fudbaleri BiH juče su u Zenici odradili posljednji trening pred današnji polazak u Kardif.

3.000 navijača BiH očekuje se sutra naveče na stadionu „Kardif siti“, dok su simpatizeri domaćeg tima već kupili oko 25.000 ulaznica.

Nezavisne novine

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se