18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Prlić i Bakula još sa pripadnicima Sipe u „Eronetu“

MOSTAR – Direktor kompanije Eronet“ Stipe Prlić, osumnjičen za višemilionske malverzacije, još se nalazi u svojoj kancelariji u upravnoj zgradi u Mostaru i sa njim razgovaraju dvojica pripadnika Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH, rečeno je Srni u „Eronetu“.

Na drugoj lokaciji u Ulici Kralja Tvrtka pripadnici Sipe razgovaraju sa donedavnim izvršnim direktorom „Eroneta“ Zoranom Bakulom, koji se, takođe, sumnjiči za višemilionske malverzacije.

Jutros je izvršen pretres njihovih kuća u Grudama i Posušju. Akciju izvode priopadnici Sipe po nalogu Tužilaštva BiH.

U okviru policijske akcije kodnog naziva „Gibraltar“ u toku su hapšenja direktora marketinške agencije S.V.R.S.A Nevena Kulenovića, zatim Belme Kulenović, direktora marketinga Televizije „Pink BiH“ Lajle Torlak, suvlasnika Alternativne televizije Darka Aleksića, te direktora agencije „Mita“ Ejuba Kučuka i agencije „Fabrika“ Senada Zaimovića.

Iz Sipe je ranije saopšteno da je istragom utvrđeno da su članovi organizovane kriminalne grupe, na osnovu krivotvorenih ili štetnih ugovora i faktura, izvlačili novac i stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od pet miliona evra za navodni otkup televizijskih prava i usluga, koja najvećim dijelom nisu bila stvarno prometovana.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se