5.9 C
Zvornik
25. април 2024.

Prioritet – očuvanje i jačanje Srpske

BIJELJINA – Nosilac liste koalicije DNS-NS-SRS za parlament BiH iz Izborne jedinice dva Jovan Vukovljak poručio je večeras u Popovima kod Bijeljine da je očuvanje Srpske, stvorene voljom srpskog naroda, zadatak svih srpskih poslanika u institucijama BiH.

„Zadatak je svih da čuvaju i razvijaju Republiku Srpsku, verifikovanu i prema našem i međunarodnom pravu u Dejtonu“, rekao je Vukovljak na predizbornoj tribini u Domu kulture u Popovima.

On je poručio da će nadležnosti Republike Srpske prenesene na BiH morati biti vraćene da bi BiH mogla funkcionisati.

Vukovljak je naglasio da će Republika Srpska odgovoriti referendumom i putem u samostalnost ukoliko Brisel, Bon i Sarajevo nastave da insistiraju na promjeni dejtonskog ustava s ciljem unitarizacije BiH.

„Pred nama je veliki zadatak i ogromna uloga, jer BiH u naredne četiri godine očekuju veliki izazovi“, rekao je Vukovljak.

Kandidat koalicije DNS-NS-SRS za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Rada Baričanin rekla je da su „Vode Srpske“, zajedno sa Vladom i resornim ministarstvom, pokrenuli niz aktivnosti radi zaštite od porasta vodostaja Drine.

„Započeli smo privremenu izgradnju nasipa na lokalitetu Orlovo polje, čime ćemo zaštiti nekoliko mjesnih zajednica uz Drinu, među kojima i vas u Popovima, jer ne možemo dozvoliti da vaš trud, rad i muka na njivama budu uzaludni“, rekla je Baričanin, koja je i zamjenik direktora Javne ustanove „Vode Srpske“.

Ona je istakla da sada postoji privremeni nasip i da su mještani bezbjedni, te najavila da će naredne godine početi izgradnja glavnog nasipa u dužini od 36 kilometara, čija je vrijednost 13,8 miliona evra.

Baričanin je rekla da će, ukoliko prođe na izborima, raditi na poboljšanju ekonomske politike kroz pokretanje niza aktivnosti, prije svega za poljoprivrednike.

Milenko Mitrović, kandidat koalicije DNS-NS-SRS iz SRS za poslanika u Narodnoj skupštini Srpske, rekao je da ova koalicija očekuje dobre rezultate na predstojećim izborima.

„LJudi imaju povjerenje u nas i očekujemo da ćemo u narednom periodu, kada budemo značajan faktor na nivou Srpske, moći mnogo više da pomognemo i selu i gradu i svim stanovnicima Srpske“, rekao je Mitrović.

On je napomenuo da je koalicija DNS-NS-SRS pokazala da je „pomirenje među poltičkim partijama moguće, pa samim tim i „pomirenje među građanima Srpske“.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se