20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Pretežno sunčano u većini krajeva

Pretežno sunčano danas se očekuje u većini krajeva Republike Srpske i Federacije BiH, osim na jugu i jugoistoku gdje će biti kiše.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda navode da se tokom dana uz smanjenje oblačnosti očekuje prestanak padavina na jugu i jugoistoku, pa će i u ovim krajevima biti sunčanih intervala.

Najviša dnevna temperatura od 17 do 22 stepena Celzijusova.

Magle jutros ima po kotlinama i pored rijeka, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najhladnije jutros je bilo u Gacku gdje su u osam časova izmjerena samo tri stepena.

U Kalinoviku i na Bjelašnici izmjerena su četiri stepena, na Čemernu pet, u Nevesinju, Istočnom Drvaru šest, na Han Pijesku i Ivan-sedlu sedam, a na Sokocu, u Srebrenici, Bileći, Tuzli i Gradačcu osam stepeni.

U 8.00 časova u Bijeljini je bilo devet stepeni, kao i Gradišci, Srpcu, LJubinju, Driniću i Kupresu, u Doboju, Sarajevu, Livnu, Ribniku i na Mrakovici izmjereno je 10 stepeni, a 11 u Banjaluci, Mrkonjić Gradu, Foči i Bihaću.

Trebinje, Prijedor, Novi Grad, Višegrad, Stolac, Zenica, Bugojno, Drvar, Jajce, Sanski Most jutros su imali istu temperaturu vazduha – 12 stepeni, u Goraždu i Mostaru je bilo 13, a najtopliji bio je Neum sa 16 stepeni Celzijusovih.

U protekla 24 časa najviše kiše palo u Trebinju i Bileći – 11 litara po metru kvadratnom, na Čemernu 10, a u Gacku sedam litara po metru kvadratnom. Padavine su registrovane i u Foči i Rudom.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se