4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Ponovno se broje glasovi na pet biračkih mjesta

Sutra ističe rok do kojeg ovlašćeni politički subjekti mogu podnijeti žalbu Centralnoj izbornoj komisiji BiH na utvrđene rezultate opštih izbora.

CIK je razmotrio 15 zahtjeva i uvažio žalbe za ponovnim brojanjem za pet biračkih mjesta. Brojanje za ova biračka mjesta počeće danas u 12 časova u Glavnom centru za brojanje glasačkih listića u Sarajevu, javlja RTRS.

Za dva biračka mjesta u Novom Gradu biće ponovljeno brojanje listića za Predsjedništvo BiH, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, predsjednika i potpredsjednike RS i Narodnu skupštinu RS.

Za jedno biračko mjesto u Šekovićima ponovo će se brojati listići za predsjednika i potpredsjednika RS. Glasački listići će se ponovo brojati i za po jedno biračko mjesto u Orašju i Bužimu za različite izborne nivoe, kandidate i političke subjekte. U CIK – u tvrde da ponovno brojanje i ispravke neće promijeniti utvrđene mandate.

SDS uputio tri zahtjeva CIK-u

Srpska demokratska stranka podnijela je danas Centralnoj izbornoj komisiji BiH tri zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića za predsjednika Republike Srpske, za vještačenje nevažećih glasačkih listića i ponavljanje izbora u Prijedoru.

Generalni sekretar SDS-a Dragan Ćuzulan, rekao je da ova stranka traži ponovno brojanje glasačkih listića u prisustvu akreditovanih posmatrača na biračkim mjestima Srednja Marićka u Prijedoru i Velika Obarska u Bijeljini, zbog sumnje da su glasovi koje je osvojio kandidat Saveza za promjene Ognjen Tadić, upisani kandidatu koalicije „Domovina“ , Ramizu Salkiću.

Isti zahtjev imaju i za biračko mjesto Greben u opštini Višegrad, gdje Tadić nije osvojio nijedan glas, dok su članice Saveza, kaže, imale oko 130 glasova.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se