23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Obuka rukovanja čamcima

BRATUNAC – Eko-rafting klub „Rajska plaža“ iz Bratunca, u saradnji sa neformalnom grupom mladih iz ove opštine i Srebrenice, organizovaće trodnevnu obuku rukovanja čamcima, spasavanja na vodi i pružanja prve pomoći ugroženima u slučaju poplava.

Obuka će imati teoretski i praktični dio, a biće održana od 27. do 29. oktobra, saopšteno je iz ovog kluba.

Cilj je da što više osoba, posebno mladih, bude obučeno da rukuju čamcima i da savladaju vještine pružanja pomoći na vodi.

Predavači i instruktori biće profesionalni trener raftinga, učitelji plivanja i spasioci, te ljekari i profesori fizičke kulture.

Ovo će biti prvi put da se ovakva obuka organizovano održava u Bratuncu, a mogu učestvovati svi zainteresovani. Obuka je besplatna za sve polaznike, a podršku njenom organizovanju obezbijedili su Fondacija „Mozaik“ i opština Bratunac.

Zahvaljujući članovima Eko-rafting kluba „Rajska plaža“ evakuisan je i spašen veći broj stanovnika bratunačke opštine, čije su kuće bile poplavljene u maju, a njihovi životi ugroženi.

Osim ljudi, rafteri su spasili i veliki broj životinja i druge imovine tokom poplava.

Rafteri su dali i veliki doprinos sanaciji štete, koju su poplave pričinile u ovoj opštini, a posebno u čišćenju korita i priobalja rijeke Drine i njenih pritoka na području ove opštine, kao i čišćenju i uređenju bratunačkog izletišta i kupališta rajska plaža.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se