18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Novi predsjednik DSS-a Sanda Rašković-Ivić

BEOGRAD – Dosadašnji potpredsjednik DSS-a Sanda Rašković Ivić izabrana je danas za predsjednika stranke.
Novi predsjednik izabran je na 12. Izbornoj skupštini. Rašković Ivić dobila je 359 glasova prisutnih delegata, dok je drugi kandidat Miloš Aligrudić dobio 174 glasa, saopšteno je iz DSS-a.

Za potpredsjednike DSS-a izabrani su Borko Ilić i Milenko Jovanov, zatim Milica Radović, Milan Lapčević, Miroslav Petković, Predrag DŽajević i bivši predsjednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić.

Delegati Izborne skupštine izabrali su i članove Glavnog odbora.

Sanda Rašković Ivić je psihijatar i psihoterapeut. Član je DSS-a od 2003. godine, a bila je član Saveta DSS-a i predsjednik Odbora za socijalna pitanja, rad i zapošljavanje, kao i član Odbora za evropske integracije. Bila je i član Parlamentarne skupštine Centralno-Evropske inicijative.

Za potpredsjednika DSS-a izabrana je na stranačkoj skupštini 2005. godine. Od 2005. do 2011. bila je ambasador Srbije u Italije. Nakon izbora 2012. godine, izabrana je za narodnog poslanika.

Autor a je mnogih stručnih radova iz oblasti psihijatrije i psihoterapije. Član je Svjetskog udruženja psihoterapeuta, Srpskog lekarskog društva i humanitarne organizacije „Žene pomažu ženama“.

Govori engleski, francuski i italijanski jezik.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se