10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Novi meč Srbija – Albanija na neutralnom terenu?

BEOGRAD – Prekinuta utakmica izmedu Srbije i Albanije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope biće najvjerovatnije ponovo odigrana i to na neutralnom terenu, saznaju današnje Večernje Novosti iz izvora bliskog Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA).

Beogradski list navodi da ukoliko UEFA odluči da se igra novi meč izmedu Srbije i Albanije on bi počeo od prvog minuta, a ne od 41, kada je prekinut duel u Beogradu, prenose Agencije.

Prema saznanjima Novosti, UEFA je najbliža odluci da se dvije reprezentacije sastanu u potpuno drugim okolnostima i da je velika vjerovatnoća da će se igrati bez publike, kako bi se mogućnost za eventualne nove incidente svela na minimum.

UEFA je pokrenula postupak protiv oba saveza, a ranije danas potvrdila je da će odluku o epilogu meča i eventualnim kaznama donijeti njena tročlana komisija 23. oktobra.

Fudbalski savez Srbije tereti se zbog navijačkih nereda, bacanja baklji i drugih predmeta sa tribina, korišcenja lasera, ulaska navijača na teren i slabe organizacije meča, a Albanci za odbijanje da nastave utakmicu i zbog prikazivanja nezakonitog transparenta.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je u utorak pred kraj prvog poluvremena, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letjelica, dron, sa zastavom takozvane „velike Albanije“, nakon čega su usljedili incidenti.

Susret je prekinut pri rezultatu 0:0

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se