-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Nezadovoljstvo stavovima Barta i Milera

SARAJEVO – Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović u razgovoru sa otpravnikom poslova Ambasade SAD u BiH Nikolasom Hilom izrazio je nezadovoljstvo zbog stavova američkih diplomata Dejvida Barta i Skota Milera, ocjenjujući ih netačnim i neprihvatljivim.

Šef Američke agencije za međunarodni razvoj /USAID/ u BiH Dejvid Bart i vojni ataše Ambasade SAD Skot Miler nedavno su na svom blogu kritikovali vlasti BiH da su nedovoljno učinili za ljude ugrožene poplavama.

U saopštenju iz Kabinet člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske navodi se da su Radmanović i Hil razgovarali i o koaliciji koju SAD gradi na Bliskom istoku u borbi protiv „Islamske države“.

Sagovornici su se saglasili da je borba protiv terorizma, kao najvećeg zla, globalni prioritet i da je održivi mir ključan za bezbjednost svijeta u cjelini.

Radmanović i Hil razgovarali su i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

Kada je riječ o unutrašnjim odnosima u BiH i predstojećim opštim izborima, zajednički je konstantovano da je važno da izborni proces protekne mirno i u demokratskoj atmosferi, u skladu sa međunarodnim standardima.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se