4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Nema prekršaja koji ometaju izborni proces

Bezbjednosna situacija na području Republike Srpske je dobra i do sada nema registrovanih krivičnih djela, prekršaja i ostalih događaja koji bi ometali izborni proces, rekla je Srni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske Mirna Šoja.

Prema podacima MUP-a, oko 9.00 časova na biračkom mjestu Kiseljak – Banja Vrućica u opštini Teslić zabilježeno je da je glasački odbor greškom dao dva glasačka listića građaninu, koji je nakon glasanja iznio jedan neupotrijebljen listić iz prostorija izbornog mjesta i pocijepao ga.

Ovo biračko mjesto je bilo zatvoreno od 9.15 do 9.52 časova, a o navedenom događaju obaviješteno je nadležno tužilaštvo, kao i Centralna izborna komisija BiH.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izdao je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju do ponedjeljka, 13. oktobra, u 6.00 časova.

Danas od 20.00 časova odobrava se prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje vatrometa u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske, a centri javne bezbjednosti, stanice javne bezbjednosti i policijske stanice mogu izdavati odobrenja za njihov prevoz.

Zbog održavanja opštih izbora u BiH, sve lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a rade i danas od 7.00 do 19.00 časova.

Prema obavještenju CIK BiH, dokumenti kojima se dokazuje identitet birača na biračkom mjestu su lična karta, putna isprava i vozačka dozvola.

Stanje na terenu i aktivnosti policije prati štab MUP-a „Izbori 2014“.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se