8.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Navijači Škendije: Platini, idemo li na EP ako ubijemo Srbe?

TETOVO – Navijači Škendije iz makedonskog grada Tetova istaknuli su transparent na utakmici protiv Metalurga, na kojem su upitali predsjednika UEFA Mišela Platinija hoće li se Albanija plasirati na Evropsko prvenstvo ako ubiju srpske igrače u uzvratnom susretu u Elbasanu.

„Dragi Platinoviću, oni su pretukli naše igrače i pobijedili, hoćemo li otići na Evropsko prvenstvo ako ih ubijemo u revanšu“, pisalo je na transparentu, prenosi Tanjug.

Navijači makedonskog kluba, koji sebe nazivaju „Balisti“ i za koji pretežno navijaju i igraju Albanci, na taj način izrazili su revolt na odluku UEFA da dodijeli pobjedu Srbiji službenim rezultatom 3:0, nakon što je utakmica Srbija – Albanija u Beogradu prekinuta zbog ulijetanja letjelice na daljinsko upravljanje sa zastavom tzv. velike Albanije.

Disciplinska komisija UEFA kaznila je Srbiju oduzimanjem tri boda i igranjem dva domaća susreta bez publike, a oba fudbalska saveza dodatno su kažnjena novčanom kaznom od 100.000 evra. Oba nacionalna saveza najavili su žalbe na tu odluku.

Navijači Škendije nedavno su na utakmici protiv Vardara istaknuli transparent na kojem je pisalo „Srbi rak Evrope“, s podsjećanjem na nerede srpskih navijača u Đenovi, ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu i prekid utakmice s Albanijom.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se