15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Naučite taj graciozni hod na štiklama

Kad je Merilin Monro rekla: “Dajte djevojci dobre cipele i ona može da osvoji svijet“, prilično smo sigurni da je pričala o štiklama. Ali sve to pada u vodu ukoliko ne znate da hodate u njima…

1. Koračajte principom peta-prsti 

Najlakši način da izgledate kao amater na visokim štiklama je da cijelo stopalo spustite na pod odjednom, kao da nosite ravne cipele. Kad ste u štiklama, prvo spustite potpeticu, pa tek onda prste. Ovako će vaš hod djelovati prirodnije.

2. Koračajte malim koracima 

Hodanje u štiklama će vas natjerati da pravite manji raskorak, pa ćete morati da povećate broj (malih) koraka da biste prešli istu udaljenost. Ne preporučujemo minijaturne korake, ali nemojte ni da pokušavate da pravite dugački raskorak kao inače.

Cipele štikle ženske noge (3)3. Ne žurite 

Pokušaji brzog hoda u štiklama uvijek izgledaju čudno. Između kraćih koraka i nesigrune ravnoteže, najbolje je da ne pretjerujete još i sa jurnjavom. Uostalom, sporiji hod djeluje samopouzdanije.

4. Lagano zabacite tijelo unazad 

Dogodiće vam se da ćete da poželite da hodate brže nego što to štikle dopuštaju, pa ćete, kako biste kompenzovali sporost, isturiti vrat prema naprijed. Ovo izgleda prilično čudno, zato lagano čitavo tijelo povucite unazad kad ste u štiklama, jer će to djelovati na vaš poriv da se nagnete prema naprijed.

5. Zamislite da hodate po ravnoj liniji 

Kada hodate u štiklama, hodaćete gracioznije ukoliko gledate prema cilju i zamislite ravnu liniju koja ide prema odredištu, umjesto da gledate dole u svoje štikle.

Cipele štikle ženske noge (1)6. Izvijte stopalo lagano u luk 

Pri svakom koraku, ili ako imate osjećaj da ćete pasti, lagano izvijte stopalo u luk kako biste rasporedili pritisak na unutrašnjost cipele. Tako će vam cipela bolje pristajati uz stopalo i lakše ćete manevrisati.

7. Budite sigurni da vam je cipela – taman 

Ako vam bilo koja cipela ne stoji dobro, teško ćete hodati u njoj, a ako je riječ o štikli, to je onda nemoguća misija. Ako su vaše štikle prevelike, stavite jastučiće za cipele kako bi bolje pristajale. A ako su vam premale, razmislite o tome da ih odnesete na širenje kod obućara.

[mom_video type=“youtube“ id=“-NsqfS1wU7M“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se