3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Najbolje znanje o Pokretu Crvenog krsta pokazala ekipa škole iz Pilice

ZVORNIK – Na Opštinskom takmičenju iz poznavanja pokreta Crvenog krsta pobijedila je ekipa osnovne škole „Nikola Tesla“ iz Pilice koja je osvojila 43 boda i plasirala se na Regionalno takmičenje za čije će održavanje vrijeme i mjesto biti naknadno saopšteni.

Sekretar zvorničke Opštinske organizacije Crvenog krsta Dana Mićić istakla je da su na takmičenju učestvovale tročlane ekipe iz svih šest osnovnih škola u zvorničkoj opštini.

– Učesnici koji su imali pismeni i usmeni dio takmičenja, te osmosmjerku, danas su pokazali dobro znanje. Cilj ovakvih takmičenja je da se što više učenika upozna sa Pokretom Crvenog krsta, da nauče koje su aktivnosti i principi ove organzacije, te da svoje znanje prenesu i na svoje drugare – rekla je Mićić za Zvornik Danas.

Ona je napomenula da je ekipe ocjenjivao žiri u sastavu Dušan Tošić, Dejan Galić i Anđa Mijatović.

Na današnjem takmičenju drugo mjesto osvojila je ekipa osnovne škole „Petar Kočić“ iz Kozluka, a treće mjesto ekipa „Jovana Cvijića“ iz Drinjače.

Redosljed ostalih škola je četvrta ekipa „Svetog Save“ Zvornik, peto ekipa „Vuka Karadžića“ iz Roćevića i posljednja ekipa „Desanke Maksimović“ iz Čelopeka.

Predsjednik zvorničkog Crvenog krsta Dejan Galić uručio je prigodne nagrade osvajačima prva tri mjesta, dok su ostali učesnici dobili utješne poklone.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se