23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Načelnik Stevanović uručio rješenja bračnim parovima sa problemom steriliteta

ZVORNIK – Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović uručio je danas rješenja o dodjeli novčanih sredstava za sufinansiranje troškova jedne procedure asistirane reprodukcije – vantjelesne oplodnje za 6bračnih parova sa problemom steriliteta.

– Danas smo okončali još jednu aktivnost u okviru mjera za podizanje nataliteta u našoj opštini. Ove porodice imaju uvijek našu podršku i oni uvijek zaslužuju podršku društva i zajednice u cjelini, naročito imajući u vidu kroz šta sve prolaze i kojim se troškovima izlažu. Moram napomenuti da je prošle godine izvršena rekonstrukcija gradskog porodilišta, a iz opštinskog budžeta, pored ove vrste pomoći, isplaćujemo i sredstva nezaposlenim majkama koje rode prvo i drugo dijete, kao i porodicama koje dobiju treće i četvrto dijete. Mislim da Zvornik kao sredina čini sve što je u mogućnosti da se rađa što više naših malih sugrađana i da se roditelji podstiču da se odlučuju na rađanje i da nas bude više – rekao je Stevanović.

On je dodao da su svi bračni parovi koji su ispunjavali uslove na konkursu dobili po 4.000 KM, naglasivši da je izdvajanje sredstava za ovu namjenu jedna misija koja i te kako ima smisla.

– Želim vam da vaši napori urode plodom i da istrajete u svom plemenitom, a mi ćemo i ubuduće na ovaj način podržavati porodice sa problemom steriliteta – poručio je Stevanović.

Živka Kojić je istakla da je 19 godina u braku, te da je imala četiri vantjelesne, ali da ne gubi nadu i da očekuje da ovaj put uspije. Ona se zahvalila načelniku Stevanoviću i šefici kabineta Dušici Savić.

Marko Vukajlović i njegova supruga su devet godina u braku i dosadašnje tri procedure vantjelesne oplodnje nisu urodile plodom. I on je dodao da im ova vrsta pomoći znači puno, te da se nadaju uspjehu.

Nikolina Oro, predsjednica Udruženja porodica sa problemom steriliteta „Bebe 1“ rekla je da su članovi ovog udruženja beskrajno zahvalni rukovodstvu opštine Zvornik koje cijeni pravu vrijednost, a to je porodica.

-Sredstva koja izdvajaju nisu mala, nego naprotiv, njima skoro da može da se finansira u potpunosti jedna procedura vantjelesne oplodnje. To je veliki podsticaj za ove ljude i zato smo im neizmjeno zahvalni – napomenula je Oro.

Ovo je četvrti put da Opština Zvornik sufinansira vantjelesnu oplodnju bračnim parovima sa problemom steriliteta.

U prethodne tri godine izdvojeno je ukupno 71.000 KM, sredstva je koristilo 16 bračnih parova, rođene su dvije bebe i tri porodice očekuju prinove.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se