8.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Most na rijeci Drinjači od danas u funkciji

ZVORNIK – Most na rijeci Drinjači u Kušlatu od danas će biti u funkciji što je od neprocjenjivog značaja za oko 35 domaćinstava iz Liješnja kojima je on putna veza sa ostalim dijelovima opštine Zvornik.

Zamjenik načelnika opštine Zvornik Danijel Dragičević obišao je danas radilište gdje su u toku finalni radovi, prije puštanja mosta u funkciju.

– S obzirom na veličinu štete koju je opština Zvornik pretrpjela tokom majskih poplava, naročito na infrastrukturi, na žalost, manje i rubne mjesne zajednice nisu se našle na listi prioriteta za sanaciju posljedica. Lokalna uprava bez pomoći Oružanih snaga ne bi mogla ovaj most u ovom roku uraditi i zato se zahvaljujemo svim pripadnicima Oružanih snaga koji su, radeći na području opštine Zvornik, pružili svoj maksimum. Most ima i veću nosivost i kvalitetniji je nego prethodni i mnogo će značiti za ova domaćinstva koja praktično direktno zavise od njega – rekao je Dragičević.

Opštinska uprava finansirala je izgradnju nosećih stubova, pristupnih puteva i uređenja okolnog prostora, dok su Oružane snage BiH obezbijedile čeličnu konstrukciju, a pripadnici Inženjerijske jedinice iz Dervente izvršili montažu mosta.

Most je dužine 36,6 metara i nosivosti 15 tona i urađen je na mjestu prethodnog koji su majske poplave potpuno uništile.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se