23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Maksimović: Rukovodstvo SDS-a mora podnijeti ostavke

BANJALUKA – Kompletno rukovodstvo Srpske demokratske stranke /SDS/ sa predsjednikom Mladenom Bosićem moralo bi da podnese ostavke zbog lošeg izbornog rezultata i katastrofalnih procjena koje su SDS-u nanijele ogromnu štetu, smatra jedan od osnivača stranke i član Političkog savjeta SDS-a Vojislav Maksimović.

Maksimović je rekao da je Bosić napravio veliki broj neoprostivih „grešaka u koracima“, koje su, kako je rekao, kumovale još jednom izbornom porazu stranke.

On je ocijenio da način na koji Bosić i aktuelni stranački vrh upravljaju SDS-om ovu stranku guraju u potpunu propast.

Maksimović je za dnevni list „Pres Republika Srpska“ rekao da mu nije jasno na osnovu čega Bosić i ostali stranački rukovodioci pokušavaju da u javnosti plasiraju priču da je SDS navodno moralni pobjednik ovih izbora i da su zadovoljni ostvarenim rezultatima.

„Činjenica je da je naš kandidat /Ognjen Tadić/ poražen u trci za predsjednika Republike Srpske, da je na mjesto srpskog člana Predsjedništva BiH došao kandidat iz druge političke partije, a porast broja poslanika u Narodnoj skupštini Srpske i parlamentu BiH predstavljaće slabu utjehu ako ne uspijemo formirati skupštinsku većinu“, istakao je Maksimović.

On je rekao da je njegovo mišljenje, kao i većine članova Asocijacije „Stvaraoci Republike Srpske“, čiji je Maksimović član, da su Bosić i rukovodstvo stranke napravili katastrofalnu grešku kandidovanjem Tadića za predsjednika Srpske.

„Umjesto što se skrivao od odgovornosti, bolje bi bilo da je Bosić izašao na crtu Miloradu Dodiku i pokušao da ga pobijedi. Ovako je jedino uspio da zapečeti političku karijeru Ognjena Tadića, koji poslije još jednog izbornog poraza nema budućnosti u politici“, rekao je Maksimović.

On smatra da je ogromna greška što je SDS podržao kandidaturu Mladena Ivanića za srpskog člana Predsjedništva BiH koji, kako je istakao, još iz nekih ranijih vremena vuče epitet „zapadnog favorita“ i čovjeka koji je blizak određenim stranim agenturama.

„Umjesto da se riješimo balasta PDP-a i kandidujemo svog kandidata koji bi sigurno pobijedio u trci za člana Predsjedništva BiH, zbog kratkovidosti aktulenog stranačkog rukovodstva ostali smo i bez te funkcije“, kaže Maksimović.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se