15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Magla na području Mrkonjić Grada i Kneževa

Magla ovog jutra smanjuje vidljivost na području Mrkonjić Grada i Kneževa, a iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju na mogućnost odrona kamenja i zemlje na kolovoz na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Na magistralnom putu Banjaluka – Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja radova na izgradnji oborinske i fekalne kanalizacije, saobraćaj će se odvijati jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Čatrnja – Gradiška ograničava se brzina kretanja vozila na 40 kilometara na sat zbog zauzimanja širine kolovoza od jednog metra prilikom izvođenja radova na izgradnji trotoara u naselju Čatrnja.

Na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarska Dubica, na lokalitetu Donji Jelovac došlo je do ulegnuća kolovoza zbog čega se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom u dužini od desetak metara.

U Brčkom će na raskrsnici kod bolnice saobraćaj do 10. oktobra biti otežan zbog radova na izgradnji kružnog toka. Za vrijeme izgradnje, saobraćaj će biti preusmjeren postojećim tranzitom, i to ulicama Banjalučka – Ibrhimbegovića – Klanac – Centar iz prvca Bijeljine i Čelića. Učesnicima u saobraćaju upućena je molba da se u ovom periodu pridržavaju uputstava sa vertikalne saobraćajne signalizacije.

Nastavljeni su radovi, zbog prolaska trase cjevovoda, na regionalnom putu Prisika dva – Vitovlje, u mjestu Zapeće, zbog čega se saobraćaj odvija privremeno izgrađenom obilaznicom u dužini od oko 80 metara. Predviđeno je da ovakav režim odvijanja saobraćaja bude do 8. oktobra.

Saobraćaj se, zbog odrona, jednom trakom odvija na regionalnim putu Sikirići – Fakovići – Skelani, Tišća – Caparde i LJubovijski most – Drinjača. Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon – Jasik i Ukrina – Gornja Vijaka.

Zbog radova na izgradnji novog mosta u mjestu Tekućica, obustavljen je saobraćaj na lokalnom putu Doboj Novi tri – Petrovo. U vrijeme trajanja obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativni putni pravac Doboj /Poljice/ – Granica Republike Srpske/FBiH u Stanić Rijeci, a za prelazak pješaka izgrađen je montažno-demontažni most pored mosta na kojem se izvode radovi.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva – Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od tri i po metra.

Na putu Brod na Drini – Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona.

U većem dijelu FBiH kolovozi su pretežno mokri i povećana je opasnost od odrona. Magla i niska oblačnost smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije, uključujući pravce Tuzla – Šićki Brod, Sarajevo – Trnovo, Jajce -Banjaluka, Bosansko Grahovo – Livno i LJubuški – Čapljina.

Povodom Kurban-bajrama, još danas je zabranjen prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se