23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Likvidiran žestoki momak iz Tuzle

TUZLA – Poznati tuzlanski žestoki momak Senad Habibović (28) zvani Sena ubijen je juče oko jedan čas iza ponoći u sačekuši u ulici Armije RBiH u Tuzli, potvrđeno je u policiji.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je riječ o veoma dobro isplaniranom ubistvu, ali i da policija ima određene informacije u vezi sa ubicom, javlja Glas Srpske.

– Habibović je u nedjelju uveče bio u gradu i oko jedan čas iza ponoći krenuo je kući. Kada se parkirao ispred zgrade gdje je živio, ubica je odmah pritrčao do automobila i u njega ispalio četiri hica iz pištolja i zatim pobjegao – rekao je izvor blizak istrazi. Dodao je da je riječ o klasičnoj sačekuši i da Habibović nije stigao ni da ugasi automobil.

– Hici su ga pogodili u vrat i grudni koš i preminuo je na licu mjesta – pojasnio je naš izvor.

On je objasnio da je Habibovića bio u sukobu sa određenim osobama koje su takođe iz kriminalnog miljea – istakao je pomenuti izvor.

Portparol Tužilaštva tuzlanskog kantona Admir Arnautović rekao je da policija ima određenih operativnih saznanja o mogućim ubicama ili naručiocima i da je to sve što sada istražni organi mogu da saopšte.

Podsjetimo da je prije pet mjeseci Kenan Nurkić pokušao ubiti Habibovića u blizini tržnog centra „Sjenak“ u Tuzli. Nurkić je tada u Habibovića takođe ispalio četiri hica, ali ga nije pogodio. U međuvremenu Nurkić je uhapšen, a protiv njega je i podignuta optužnica zbog pokušaja ubistva.

Habibović je odranije bio poznat policiji po brojnim krivičnim djelima kao što su trgovina drogom, ucjene, nasilnička ponašanja i sličnom

On je posljednji put uhapšen u maju 2013. godine zbog sumnje da je organizovao veću grupu dilera koji su za njega prodavali heroin i marihuanu, a zbog ovog djela osuđen je i na višegodišnju zatvorsku kaznu.

Bio osuđen i na 18 mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva Denisa Durakovića u jednom ugostiteljskom objektu u Tuzli 2006. godine, a godinu kasnije pretukao je nekoliko osoba. On se ranije sukobio i sa još jednim poznatim kriminalcem iz Tuzle Damirom Mehićem zvanim Bibi, kojeg je izbo nožem u bolnici u Tuzli.

Pored ovog on je bio osuđen na godinu dana zatvora zbog ucjene profesora Sanjina Omanovića. Habibović je tada profesoru poslao kovertu sa snimkom na kojem se vidi kako Omanović koristi kokain i od njega tražio novac da snimak ne bi pusto u javnost.

Optužnice

Ucjena – podignuta optužnica 13. novembra 2008. – suđenje u toku

Teška tjelesna povreda – optužnice podignute 4. marta 2005. i 1. septembra 2008. – suđenja u toku

Prikrivanje – podignuta optužnica 22. septembra 2008. – suđenje u toku

Laka tjelesna povrede –  podignute optužnice 9. januara 2007. i 24. januara 2008.  – suđenja u toku

Teška krivična djela protiv bezbjednosti saobraćaja – podignuta optužnica 22. decembra 2005. – suđenje u toku. Za isto djelo podignuta optužnica i 29. septembra 2006.

Nasilničko ponašanje – podignuta optužnica 19. marta 2008. – suđenje u toku

Oštećenje tuđe stvari – podignuta optužnica 5. juna 2008. – suđenje u toku

Presude:

Pokušaj ubistva – osuđen na 18 mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva Denisa Durakovića

Ucjena – dobio godinu zatvora zbog ucjene profesora Sanjina Omanovića

Prikrivanje – osuđen na tri mjeseca zatvora uslovno na jednu godinu

Nasilničko ponašanje i teška tjelesna povreda –  osuđen na 10 mjeseci zatvora

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se